Daržovės/ Aukso fondas/ Tradiciniai patiekalai/ Mėsa

Vištų kepenėlės su svogūnais

Vištų kepenėlės su svogūnais. Tradicinis patiekalas - bulviukose.lt

Kepenėlėms reikės:

  • 1 kg vištų kepenėlių
  • 4 svogūnų
  • Saulėgrąžų aliejaus kepimui
  • Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 3 skiltelių smulkinto česnako
  • Džiovinto mairūno
  • Maltų kalendros grūdelių
  • Malto muškato riešuto
  • Saldžiosios paprikos miltelių
  • Maltų lauro lapų

Gaminimo eiga:

Nuo kepenėlių pašalinkite gyslas, plėves ir visokias kitokias nesamones. Nuplaukite, užpilkite vandeniu arba pienu ir pamirkykite kelias valandas. Perplaukite. Pamarinuokite su išvardintais prieskoniais per naktį.

Svogūną supjaustykite plunksnelėmis arba pusžiedžiais ir pakepinkite su saulėgrąžų aliejumi.

Kepenėles iškepkite su saulėgrąžų aliejumi. Kepkite per du kartus, nebent turite milžinišką keptuvę. Prieš kepant keptuvę gerai įkaitinkite. Neperkepkite. Kepenėlės pjūvio vietoje gali būti dar šiek tiek rausvos.

Sumaišykite kepintus svogūnus ir keptomis kepenėlėmis. Viskas 😉

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply