Daržovės/ Mėsa

Kalakutienos kumpeliai su marokietiškais prieskoniais

Kalakutienos kumpeliai su marokietiškais prieskoniais - bulviukose.lt

Ras el hanout – prieskonių mišinį sudaro kardamonas, muskato riešutas, anyžius, cinamonas, imbieras, įvairūs pipirai, ciberžolė ir t.t. Mišinį gali sudaryti net 30 vairių skirtingų prieskonių. Man tai tikra kalėdinių prieskonių bombikė. Puikiausiai tinka dėti į meduolinę tešlą, marinuoti antis, žąsis. Rašo, kad dar tinka troškiniams, daržovių, žuvies patiekalams. Beveik viskam…vienu žodžiu.

Reikės:

  • 2 kalakuto kumpeliai
  • 3 skiltelės smulkinto česnako
  • Ras el hanout prieskonių mišinio
  • Druskos
  • Aliejaus
  • Daržovių (morkų, paprikų, salierų ir pan.)

Gaminimo eiga:

Sumaišykite prieskonius, druską, česnaką su šlakeliu aliejaus ir įtrinkite kalakuto kumpelius. Pamarinuokite per naktį. Kepkite iki 160C įkaitintoje orkaitėje kol iškeps. Likus 20 minučių iki kepimo pabaigos, sudėkite šalia kumpelių lazdelėmis pjaustytas daržoves.

Patiekite kumpelius su daržovėmis.

Jums taip pat gali patikti

5 Comments

  • Reply
    saslykas
    balandžio 16, 2013 at 9:50 am

    nem nem – ir pusryciams ir pietums ir vakarienei 🙂

  • Reply
    Laura
    balandžio 16, 2013 at 9:59 am

    Šašlykas, o naktipiečius tai pamiršai… 😉

  • Reply
    odeta
    balandžio 16, 2013 at 4:51 pm

    Man patinka Marokas, bet ten turguje oi kaip reikia rinktis prieskonius, kad „Š“ neįkištų. Man skani marokietiška virtuvė. Tam klausimui net Tadžiną nusipirkau:)

  • Reply
    Laura
    balandžio 16, 2013 at 7:56 pm

    O naudojai kada? Yra pas tave tinklaraštyje koks receptas?

  • Reply
    Mindaugas
    balandžio 23, 2013 at 6:46 am

    Skamba tikrai gerai, reikės ir man paieškoti šio prieskonių rinkinio 🙂

  • Leave a Reply