Daržovės/ Padažai, pagardai, užtepai/ Pieno produktai/ Žolės, gėlės, daigai, prieskoniai

Topinambų salotos su garšvom ir mėlynojo pelėsio sūriu

Topinambų salotos su garšvom ir mėlynojo pelėsio sūriu - bulviukose.lt

Salotoms reikės:

  • Keli topinambų gumbelių
  • 2 saujelių garšvų
  • Gabaliuko sūrio su mėlynuoju pelėsiu
  • Skrudintų sezamo sėklų

Padažui:

  • 1 skiltelės česnako
  • Sezamų aliejaus (arba alyvuogių) kelių šaukštai
  • 1 šaukštelio medaus
  • Citrinos sulčių šlakelio
  • Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų

Gaminimo eiga:

Topinambus supjaustykite šiaudeliais, sūrį sutrupinkite ir sumaišykite su garšvų lapeliais.

Padažui viską sumaišykite.

Užpilkite salotas padažu ir pabarstykite skrudintomis sezamų sėklomis.

P.S. Valgėme su jau šiųmetine, šviežia, paprastai ant keptuvės kepta lydeka, kepimo metu paskaninta tik druska ir citrinos sultimis 😉

Jums taip pat gali patikti

4 komentarai

  • Reply
    Rennie
    gegužės 7, 2013 at 12:47 pm

    Turėtų būt skanu 🙂 Tik dabar užėjusi pamačiau pasikeitimus, sveikinu su atsinaujinimu!

  • Reply
    Laura
    gegužės 7, 2013 at 9:14 pm

    Rennie, ačiū! Salotos tikrai skanios 😉

  • Reply
    Dalia, Septyni virtieniai
    gegužės 12, 2013 at 7:46 am

    Garšvos nė tikėti negalėjo atsirasti tokioje prabangioje draugijoje

  • Reply
    Laura
    gegužės 13, 2013 at 7:41 am

    Dalia, matai kaip gyvenimas pasisuka…austrės, kažkada buvusios varguolių maistu turbūt irgi nebūtų pagalvojusios, kad kada nors bus prabangos dalykas 🙂

  • Leave a Reply