Mėsa/ Vaisiai, uogos

Anties kojelė troškinta su vynuogėmis

Anties kojelė troškinta su vynuogėmis - bulviukose.lt

Reikės:

  • 2 ančių kojelių
  • Aliejaus kepimui
  • Rozmarino šakelės
  • Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 0,5 stiklinės balto sauso vyno
  • 20 žalių vynuogių be kauliukų
  • Šlakelio brendžio

Gaminimo eiga:

Anties kojeles apkepkite iš abiejų pusių kol gražiai apskrus. Kepant pabarstykite druska pipirais.

Kai apkeps, sudėkite į troškinimo indą, įdėkite rozmarino šakelę, supilkite vyną, įpilkite 1 stiklinę vandens ir troškinkite ant mažos ugnies apie 1,5 valandos arba kol „apsinuogins kauliukas“. Troškinimo metu, jei pritrūks skysčio, įpilkite vandens. Baigiant troškintis, skysčio turi likti nedaug.

Sudėkite vynuoges ir troškinkite dar 5 minutes. Supilkite brendį ir leiskite jam 1 minutę nugaruoti.

P.S. Galima tą pati daryti su krūtinėle ir  nereiks taip ilgai troškinti. Garnyrui dar tiktų grikiai, nes vien vynuogės mums buvo per saldu. Bet derinys šiaip fainas, rekomenduoju 😉

(Šaltinis: knyga „Greitai ir gardžiai“)

Jums taip pat gali patikti

3 Comments

  • Reply
    Odeta
    gegužės 21, 2013 at 6:10 pm

    Šį kartą labai blondiniška Tavo kulšelė gavosi. Pabandyk http://cocinarendez-vous.blogspot.com/2012/03/confit-de-canard.html labai gerai gaunasi, tik reikia sukaupti anties taukų, nes maniškėms reikėjo pridėti:)

  • Reply
    Laura
    gegužės 21, 2013 at 8:57 pm

    Tokia ir turėjo gautis, nes troškinau… Kepta pas mane irgi panaši į taviškes buvo http://bulviukose.lt/2013/03/24/anties-kojele-su-bulviu-kose-ir-svogunu-pankoliu-garnyru/ 🙂

  • Reply
    Odeta
    gegužės 22, 2013 at 4:49 am

    Supratau, o ta kita nereali:)

  • Leave a Reply