Saldumynai/ Vaisiai, uogos

Braškiniai kąsneliai su degtine

Braškiniai kąsneliai su degtine. Vakarėliams - bulviukose.lt

Reikės:

  • Braškių
  • Gorgonzolos sūrio
  • Degtinės
  • Želatinos
  • Šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • Perlinio cukraus
  • Baziliko lapelių

Gaminimo eiga:

Braškes išskobkite. Į kiekvieną braškę įdėkite po mažą gabaliuką gorgonzolos sūrio.

Dalį išskobto braškių turinio  (daug braškių nedėkite – bus „per silpna“ ) užpilkite degtine ir sutrinkite.

Želatiną užpilkite trupučiu vandens, išbrinkinkite ir pašildykite, kad ištirptų. Želatinos į degtinę dėkite tokiu santykiu, koks rekomenduojamas ant želatinos pakuotės (pvz.: 1 l skysčio reikia 40 g želatinos. Pasisverkite degtinę ir atitinkamai apsiskaičiuokite želatinos kiekį)

Maišydami supilkite ištirpintą želatiną į degtinę. Skystį supilkite į braškes. Dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.

Prieš patiekiant pabarstykite braškes šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir perliniu cukrumi. Patiekite baziliko lapeliais.

Nepadauginkite, labai skaniai valgosi 😉

Jums taip pat gali patikti

2 Comments

  • Reply
    Aušra
    gegužės 24, 2013 at 8:29 pm

    Skamba labai gerai ir viliojančiai 🙂

  • Reply
    Laura
    gegužės 24, 2013 at 9:52 pm

    Ir darbo visai nedaug, ir norint nustebint, staigmena garantuota 😉

  • Leave a Reply