Daržovės/ Mėsa/ Padažai, pagardai, užtepai

Kiaulienos išpjovos kepsniukai su žolelių padažu

Kiaulienos išpjovos kepsniukai su žolelių padažu - bulviukose.lt

Reikės:

  • Kiaulienos išpjovos
  • Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų

Padažui:

  • Saujelės įvairių prieskoninių žolelių (krapų, petražolių, raudonėlio, baziliko, šalavijų, raudonėlių ir pan.)
  • 1 skiltelės česnako
  • Šlakelio raudono vyno acto (rūgštelę galite pilti kokia tik jums patinka: citrinos sultis, balzamiko actą ir pan.)
  • Žiupsnelio rudojo cukraus
  • Žiupsnelio druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • Alyvuogių aliejaus

Gaminimo eiga:

Padažui sutrinkite viską smulkintuvu. Tirštumą reguliuokite įpildami aliejaus.

Nuo kiaulienos išpjovos nupjaukite galvą ir uodegą (storajį ir plonajį galus) (juos paskui galite sunaudoti troškiniams arba pasikepint prie salotų). Gautą dalį supjaustykite apie 3 cm storio griežinėliais. Iš vienos išpjovos man gavosi 4 kepsneliai. Kepsnelius lengvai delnu paspauskite. Kepkite įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių kol gražiai apkeps. Kepimo metu pabarstykite druska ir pipirais. Baikite kepti iki 170C įkaitintoje orkaitėje orkaitėje (apie 7 minutes).

Jums taip pat gali patikti

1 Comment

  • Reply
    » Blog Archive » Vištos krūtinėlės kepsniukai įdaryti mocarelos sūriu ir saulėje džiovintais pomidorais - bulviukose.lt
    rugsėjo 12, 2013 at 8:15 am

    […] su polenta, aliejiniu žolelių padažu ir keptais įdarytais […]

  • Leave a Reply