Daržovės/ Aukso fondas/ Padažai, pagardai, užtepai/ Žuvis, jūros gėrybės, sraigės

Bulvių salotos su marinuotais ančiuviais

Bulvių salotos su marinuotais ančiuviais - bulviukose.lt

Salotoms reikės:

  • Keleto nedidelių šviežių virtų bulvyčių (su lupenomis)
  • 1/4 geltonos paprikos pjaustytos kvadratėliais

Ančiuvių užpilui:

  • 100 g marinuotų ančiuvių (yra Prismoj)
  • 0,5 kubeliais pjaustyto svogūno
  • 2 smulkintų skiltelių česnako
  • Alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukšto smulkintų petražolių
  • Šviežiai maltų juodųjų pipirų

Padažui:

  • Alyvuogių aliejaus
  • Citrinos sulčių
  • 1 šaukšto kapotų petražolių
  • 0,5 smulkiai pjaustyto mėlynojo svogūno
  • 1 šaukšto kapotų petražolių
  • 1 šaukšto kapotų kaparėlių
  • Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų

Gaminimo eiga:

Svogūnus pakepinkite su aliejumi. Baigiant kept sudėkite česnakus ir kepinkite dar kelias minutes. Atvėsinkite. Kepintus svogūnus sumaišykite su petražolėmis, pipirais ir marinuotais ančiuviais. Padėkite į šaldytuvą valandai.

Padažui viską sumaišykite ir padėkite valandai pastovėti.

Bulvytes supjaustykite griežinėliais ir susluoksniuokite su paprika. Ant viršaus sudėkite ančiuvius, apšlakstykite padažu.

(Šaltinis: knyga „Šaltieji patiekalai“)

Bulvių salotos su marinuotais ančiuviais

Jums taip pat gali patikti

3 Comments

  • Reply
    Ausra
    liepos 11, 2013 at 2:38 pm

    Laura, itariu, kad liuks salotos; ir anciuviai kokie grazus; ingredientu sarasas – super; tikrai tikrai sumaisysiu tokias;

  • Reply
    egidija
    liepos 11, 2013 at 3:46 pm

    kaip tik indelis ančiuvių stovi liūnai šaldytuve, reikės išbandyti. labai mėgstu įvairias salotas/mišraines su virtomis bulvėmis

  • Reply
    Laura
    liepos 11, 2013 at 4:58 pm

    Ausra, kad tikrai liuks, paragavus jų galiu patvirtinti 😉
    Egidija. lauksiu atsiliepimų 🙂

  • Leave a Reply