Daržovės/ Aukso fondas/ Žuvis, jūros gėrybės, sraigės

Aštuonkojų, pankolių ir alyvuogių troškinys

Aštuonkojų, pankolių ir alyvuogių troškinys - bulviukose.lt

Reikės:

  • 500 g mažų aštuonkojų (naudojau šaldytus)
  • 1 svogūno
  • Alyvuogių aliejaus
  • 100 ml raudono sauso vyno
  • 1 pankolio
  • 0,5 stiklinės žalių alyvuogių
  • 1 šaukštelio rudojo cukraus
  • Druskos šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • Po šaukštą smulkintų svogūnų laiškų, petražolių, krapų

Gaminimo eiga:

Svogūnus pakepinkite su aliejumi inde, kuriame troškinsite. Sudėkite aštuonkojus ir kepinkite dar kelias minutes. Supilkite vyną, skystį likusį nuo atitirpusių aštuonkojų ir pavirkite kelias minutes.

Pankolį padalinkite į 4 dalis, išpjaukite šerdį ir supjaustykite griežinėliais. Alyvuoges perpjaukite per pusę.

Pankolį ir alyvuoges sudėkite į troškinimo indą su aštuonkojais. Sudėkite rudąjį cukrų, pipirus, druską (nepadauginkite, nes alyvuogės gali būti sūrokos). Uždenkite ir troškinkite apie 40 minučių (greitpuodyje užtruks 15 minučių). Baigiant troškintis, sudėkite žoleles.

Valgėme su rupių miltų makaronais. Skanu.

(Šaltinis: knyga „Vefa’s kitchen“)

Aštuonkojų, pankolių ir alyvuogių troškinys - bulviukose.lt

Jums taip pat gali patikti

2 Comments

  • Reply
    Odeta
    liepos 17, 2013 at 6:42 pm

    Ir kam tie makaronai reikalingi:)?

  • Reply
    Laura
    liepos 17, 2013 at 6:49 pm

    Odeta, kai jų nemėgsti, aišku, kad tau nereikalingi 😀 Mums jie tiko 😉

  • Leave a Reply