Daržovės/ Aukso fondas/ Pieno produktai

Keptas varškės sūris su daržovių kepure

Keptas varškės sūris su daržovių kepure - bulviukose.lt

Reikės:

  • 1 varškės sūrio 22%
  • 0,5 baklažano
  • 1 didelio storo pomidoro
  • Alyvuogių aliejaus
  • Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 1 skiltelės česnako
  • Po pusę šaukšto šviežių čiobrelio, raudonėlio, mėtos lapelių
  • Žiupsnelio rudojo cukraus

Gaminimo eiga:

Į grūstuvę sudėkite žoleles, pasmulkintą česnako skiltelę, druską, pipirus, cukrų, įpilkite aliejaus ir sugrūskite. Galite sutrinti smulkintuvu. Mišiniu įtrinkite sūrį ir įdėkite į šaldytuvą valandai laiko pasimarinuoti.

Baklažaną ir pomidorą supjaustykite 2 mm storio griežinėliais. Balažano griežinėlius pabarstykite druska ir palikite pusvalandžiui pastovėti. Nuplaukite ir nusausinkite. Daržoves pjausčiau pjaustykle, kas neturint bandykite rankų taiklumą 😉 Pomidoro ir baklažano griežinėlius sudėkite maišydami sluoksniais ant sūrio. Aš sūrį perpjoviau išilgai per pusę, bet to daryti nebūtina. Jei nepjausite, bandykite pomidorų ir baklažanų griežinėlius sudėti atkartojant žuvies žvynelius. Bus labai gražu.

Sūrio kepurę pabarstykite pipirais, pašlakstykite aliejumi, dėkite į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių arba kol sūris taps minkštas.

P.S. Sūrį patiekite su paprastomis salotomis arba tiesiog salotų lapais pagardintais alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis.
Marinuojant sūrį galite šviežias žoleles keisti džiovintomis, papildomai dėti mėgiamų prieskonių, naudoti įvairių skonių aliejus, padažus. Kepurei naudokite įvairias daržoves (prieš dedant galite trumpai pakepinti, kaip pvz.: svogūnus), riešutus, net vaisius. Berašant kilo idėja naujam sūriui. Įtrinti jį druska ir medumi, viršų padengti sluoksniu trupintu mėlynojo pelėsiniu sūriu, ant viršaus sluoksniuoti obuolius arba kriaušes. Viršų pašlakstyti medumi ir pabarstyti riešutais. Fantazuokite! Nes pasirodo iš paprasto sūrio galite padaryti daug visokių stebuklų 😉

Keptas varškės sūris su daržovių kepure - bulviukose.lt

Jums taip pat gali patikti

7 Comments

  • Reply
    Dalia, Septyni virtieniai
    rugpjūčio 6, 2013 at 4:58 pm

    cha, prasišypsojau apie tas čakras paskaičiusi …
    patiekalas žiauriai gražus. Kaip pjauni, turbūt išsidrabsto, bet who cares

  • Reply
    Rennie
    rugpjūčio 6, 2013 at 5:45 pm

    Labai panašiai ir aš kepu sūrį, tik vien su pomidorais ir saldaus pieno, tai žiauriai skanus būna. Kitą kartą kepdama pridėsiu dar ir baklažano 🙂 Sėkmės darbe!

  • Reply
    Laura
    rugpjūčio 6, 2013 at 8:33 pm

    Dalia…taip…išsidrabsto…bet tikrai….who cares 😉 Nebent su samurajaus kardu pjautum.
    Rennie, ačiū už linkėjimus 😉

  • Reply
    Gaby
    rugpjūčio 7, 2013 at 6:20 am

    Atrodo labai labai 🙂 noriu:)

  • Reply
    Laura
    rugpjūčio 7, 2013 at 8:56 pm

    Gaby, ačiū 😉

  • Reply
    Sesė
    rugpjūčio 8, 2013 at 10:46 am

    Atrodo super!

  • Reply
    Laura
    rugpjūčio 8, 2013 at 9:10 pm

    Pabandykite, kiek girdėjau kažką panašaus ir planavot daryt 😉

  • Leave a Reply