Daržovės/ Aukso fondas/ Žuvis, jūros gėrybės, sraigės

Jūros šukutės šafrano padaže

Jūros šukutės šafrano padaže. Paprasta pagaminti - bulviukose.lt

Reikės:

  • 12 jūros šukučių
  • 1 kubeliais pjaustytos morkos
  • 1 nedidelio kubeliais pjaustyto svogūno
  • Alyvuogių aliejaus kepimui
  • 3/4 stiklinės balto sauso vyno
  • 1 šaukšto sviesto
  • 2 šaukštų 35% grietinėlės
  • Žiupsnelio šafrano
  • Druskos

Gaminimo eiga:

Svogūną ir morką šiek tiek pakepinkite su alyvuogių aliejumi. Supilkite vyną, įdėkite druskos ir virkite 10 minučių. Sudėkite šukutes ir virkite 4 minutes. Išimkite jas, atidėkite kur nors šiltai (aš suvyniojau į foliją).

Padažą dar pavirkite, kad nugaruotų šiek tiek skysčio. Supilkite grietinėlę, įdėkite šafrano. Pavirkite dar kelias minutes. Sudėkite sviestą ir maišant jį ištirpinkite. Šukutes supjaustykite griežinėliais, sudėkite į padažą. Patiekite su balta duona. Gražiausia būtų patiekti šukučių geldelėse, bet…

(Šaltinis: knyga „The Silver Spoon“)

Jums taip pat gali patikti

3 Comments

  • Reply
    Odeta
    rugpjūčio 20, 2013 at 3:36 pm

    Vajetau kaip skanu!

  • Reply
    Laura
    rugpjūčio 20, 2013 at 4:26 pm

    Odeta tikrai buvo vaje…ne tik dėl skonio, bet ir dėl persivalgymo…Atrodė mažytė porcija, bet padažas ir duona davė savo 😉

  • Reply
    Odeta
    rugpjūčio 20, 2013 at 4:45 pm

    Aš kaip tik Fr gaminau šukučių carpaccio, tai po dvi kiekvienam ir apsirijome kaip kokie barsukai;)

  • Leave a Reply