Daržovės

Naminis pomidorų – paprikų padažas

Naminis pomidorų - paprikų padažas

Padažui reikės:

  • 2,5 kg pomidorų
  • 2,5 kg raudonųjų paprikų
  • 4 svogūnų
  • 2 didelių galvutės česnako
  • aliejaus kepimui
  • 1/2 stiklinės 9 % acto
  • 3 šaukštų druskos
  • 1/2 stiklinės cukraus
  • Šviežiai maltų pipirų

Gaminimo eiga:

Svogūnus supjaustykite kubeliais ir puode pakepinkite su aliejumi. Sudėkite į puodą su svogūnais pasmulkintas paprikas ir dar 15 minučių pakepinkite. Sudėkite blanširuotus supjaustytus pasmulkintus pomidorus.

Virkite karts nuo karto pamaišant, kol išgaruos dalis sulčių ir paprikos su pomidorais suvirs.

Baigiant virti, sudėkite smulkintą česnaką ir likusius produktus. Pavirkite dar apie 15 minučių. Po to viską  susmulkinkite smulkintuvu iki vientisos masės. Supilstykite į iškaitintus stiklainius, užsukite dezinfekuotais dangteliais ir apverskite. Palikite taip, kol atvės.

Jums taip pat gali patikti

2 Comments

  • Reply
    saslykas
    rugpjūčio 23, 2013 at 7:05 am

    su manim šis padažas labai skanus!

  • Reply
    Laura
    rugpjūčio 23, 2013 at 8:10 am

    Šašlykai, saugokis! Būsi visas suvalgytas!

  • Leave a Reply