Padažai, pagardai, užtepai/ Pieno produktai/ Saldumynai/ Vaisiai, uogos

Panna cotta su aviečių padažu

Panna cotta su aviečių padažu. Itališkas desertas - bulviukose.lt

Panna cotta – itališkas grietinėlės-pieno desertas. Labai paprasta pasigaminti, galima tą padaryti iš vakaro. Patogu laukiant svečių antplūdžio 🙂

Panna cotta’i reikės:

  • 400 ml 35% grietinėlės
  • 400 ml pieno
  • 100 g cukraus
  • 100 ml vandens
  • 15 g želatinos
  • 1 vanilės ankštis (arba vanilinio cukraus)

Aviečių padažui:

  • 25 g sviesto
  • 100 g cukraus
  • 1,5 stiklinės aviečių
  • šlakelis brendžio
  • 1 šaukštas citrinos sulčių

Gaminimo eiga:

Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite 10 minučių, kad išbrinktų.

Vanilės ankštį perpjaukite išilgai pusiau.

Grietinėlę, pieną, cukrų ir vanilės ankštį sudėkite į puodą ir kaitinkite kol pradės beveik virti. Ugnį išjunkite ir palikite pastovėti dar 10 minučių. Supilkite išbrinkusią želatiną, gerai išmaišykite, kad ištirptų. Perkoškite. Masę supilkite į indelius ir padėkite šaltai, kad sustingtų. Prieš patiekiant, išverskite. Kad lengviau išsiverstų, indelio dugną trumpam panardinkite į šiltą vandenį.

Padažui puode ištirpinkite sviestą, supilkite cukrų ir kaitinkite kol cukrus karamelizuosis. Supilkite avietes, citrinos sultis ir virkite 10-15 minučių arba kol masė taps vientisa. Baigiant virt į pilkite šlakelį brendžio. Perkoškite ir atvėsinkite. Šiam padažui galite naudoti bet kokias kitokias uogas: serbentus, vyšnias, braškes ir pan. 😉

Prieš patiekiant pabarsčiau smulkintais skrudintais migdolais. Naudokite paskrudintas migdolų plokšteles, bus gražiau.

Jums taip pat gali patikti

1 Comment

  • Reply
    » Blog Archive » Varškės pyragas su avietėmis - bulviukose.lt
    rugsėjo 19, 2013 at 10:06 am

    […] Valgėme su aviečių padažu. […]

  • Leave a Reply