Daržovės/ Aukso fondas/ Grybai/ Kiaušiniai/ Pieno produktai/ Riešutai, sėklos

Miško grybų, daržovių ir Brie sūrio apkepas

Miško grybų, daržovių ir Brie sūrio apkepas - bulviukose.lt

Iš saujelės ūmėdžių ir voveraičių, galima išsikepti karališką apkepą 😉

Reikės:

  • Ūmėdžių
  • Voveraičių
  • Sviesto kepimui
  • Aliejaus kepimui
  • Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 3 skiltelių česnako
  • 1 didelio svogūno
  • 1 šaukštelio rudojo cukraus
  • Šlakelio balzamiko acto
  • Kelių ųpomidorų
  • Gabaliuko Brie sūrio
  • Raudonėlio lapelių
  • Žiupsnio smulkintų petražolių
  • 2 kiaušinių
  • 100 ml grietinėlės
  • 1 šaukšto skrudintų kedrinių pinijų riešutų (galite keisti skrudintais žemės riešutais)

Gaminimo eiga:

Į keptuvę įdėkite gabaliuką sviesto, įpilkite šlakelį aliejaus, sudėkite ūmėdes ir apkepkite. Ūmėdės turi apskrusti, taip jos geriau atskleidžia riešutinį savo skonį. Tą pati padarykite su voveraitėmis. Grybus pasūdykite, papipirinkite.

Svogūną supjaustykite plunksnelėmis arba pusžiedžiais ir kepkite sviesto ir aliejaus mišinyje kol suminkštės. Įberkite cukraus, įpilkite šlakelį balzamiko acto, druskos ir kepkite dar kelias minutes. Svogūnus išimkite. Tame pačiame aliejuje, kuriame kepė svogūnai apkepkite griežinėliais pjaustytas česnako skilteles ir griežinėliais pjaustytus pomidorus. Kepant, pomidorus pasūdykite, užberkite pipirų.

Kepimo formelėje sluoksniuokite: pomidorai, česnakas, svogūnai, grybai, raudonėlio lapeliai, petražolės, pomidorai, pasmulkintas Brie sūris.

Kiaušinius išplakite su grietinėle, įberkite šiek tiek druskos. Užpilkite ant apkepo.

Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Jei per greitai apskrus, pridenkite folija.

Prieš patiekiant, apibarstykite kedrinių pinijų riešutais.

 

Jums taip pat gali patikti

6 Comments

  • Reply
    Odeta
    rugsėjo 17, 2013 at 4:51 am

    Žiauriai skaniai ir atrodo:) Jau išsisaugojau:)
    O aš dabar pradėjau ūmedes, voveraites (traškius grybus) su saulėgrąžų aliejumi ir česnakėliu marinuoti. Pabandyk, kai mane pavaišino viena pagyvenusi ukrainietė, vos nepraryjau liežuvio iš malonumo. O pasirodo viskas žiauriai paprasta:)

  • Reply
    Laura
    rugsėjo 17, 2013 at 7:04 am

    Gal gali papasakoti išsamiau kaip marinuoji?

  • Reply
    Odeta
    rugsėjo 18, 2013 at 5:14 am

    Laura, tik apverdi grybus, kol karšti apiberi smulkintais česnakais ir gana gausiai pašlakstai nerafinuotu saulėgrąžų aliejumi, pabarstai druska. Grubiai 1 puslitriui naudojau didesnę ęesnako galvutę ir apie 50ml aliejaus. Bet šiaip viską darau iš akies. Pabandyk, mūsų šeima svaigsta nuo šio ukrainietiško reikalo. Kitiems nelabai patinka saulėgrąžų aliejaus kvapas, bet man būtent šioje vietoje jis nerealiai tinka.

  • Reply
    Aistė
    rugsėjo 18, 2013 at 3:30 pm

    Labas vakaras,

    gaminau vakar. Super skanu! Nors dariau ne šimtu procentu pagal receptą, bet gavosi laaaaabai gerai.

  • Reply
    Laura
    rugsėjo 19, 2013 at 8:39 am

    Labas, Aiste, smagu, kad patiko! 😉
    Aš irgi niekad nedarau patiekalo tiksliai pagal receptūrą, visada kažką keičiu pagal savo skonį 🙂

  • Reply
    Laura
    rugsėjo 19, 2013 at 8:40 am

    Odeta, dėkui, būtinai pabandysiu, jei ne šiais metais (nesiseka mums kažkodėl su grybais), tai kitais 😉

  • Leave a Reply