Kiaušiniai/ Pieno produktai/ Saldumynai/ Vaisiai, uogos

Varškės pyragas su avietėmis

Varškės pyragas su avietėmis. Aviečių sezonui - bulviukose.lt

Varškės pyragui reikės:

  • 8 sausainių („Gaidelio“ tipo)
  • 50 g minkšto sviesto
  • 600 g 9% riebumo varškės
  • 2 šaukštų miltų
  • 150 g cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 1 kiaušinio trynio
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus
  • 250 ml grietinėlės
  • 200 g aviečių

Gaminimo eiga:

Susmulkinkite sausainius iki trupinių, sudėkite sviestą ir gerai išmaišykite iki vientisos masės

Trupinių masę paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo formos dugno (naudojau 24 cm skersmens kepimo formą). Paspauskite. Dėkite į iki 180C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite 5 minutes.

Varškę išsukite su grietinėle, kiaušiniais, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir miltais. Aš viską sumaliau „blenderiu“. Į varškės masę įmaišykite avietes ir supilkite ant sausainių pagrindo. Kepkite iki 180C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 40 minučių. Iškepusį pyragą palikite aušti 30 minučių praviroje orkaitėje. Atvėsusį pyragą padėkite į šaldytuvą, kad subręstų.

Valgėme su aviečių padažu.

P.S. kadangi dėjau ne kreminę varškę, kaip nurodo originalioje receptūroje, o paprastą varškę, pyragas kiek priminė varškės apkepą 😉

(Šaltinis: Sezoninė virtuvė)

Varškės pyragas su avietėmis. Aviečių sezonui - bulviukose.lt

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply