Daržovės/ Mėsa

Jautienos troškinys su žiediniais kopūstais, grietinėle ir bulvių koše

Jautienos troškinys su kopūstais, grietinėle ir bulvių koše -

Reikės:

  • ~1 kg jautienos mentės
  • 2 svogūnų
  • 4 skiltelių česnako
  • 3 morkų
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų (pradėjau grūstuvėje maišyti juoduosius su žaliaisiais)
  • Po žiupsnelį malto muškato riešuto, maltų kalendros grūdelių ir džiovintos citrinžolės
  • 250 ml grietinėlės
  • 1 nedidelio žiedinio kopūsto
  • Kukurūzų krakmolo
  • 2 šaukštų smulkintų petražolių

Gaminimo eiga:

Jautieną supjaustykite kubeliais ir apkepkite keptuvėje ant didelės ugnies. Mėsą sudėkite į troškintuvą. Į tą pačią keptuvę įpilkite aliejaus, sudėkite kubeliais pjaustytus svogūnus, griežinėliais pjaustytas česnako skilteles ir morkas. Kepinkite maišydami kol šiek tiek apkeps. Daržoves sudėkite į troškintuvą, kuriame yra mėsa. Į keptuvę, kurioje viskas kepė įpilkite 1,5 stiklinės vandens ir mentele gramdydami dugną kaitinkite, kol vanduo užvirs. Supilkite vandenį ant daržovių. Įdėkite druskos, pipirų, prieskonius. Troškintuvą uždenkite ir troškinkite 2-2,5 valandos ant lėtos ugnies kol mėsą taps minkšta. Jei truks skysčio, įpilkite vandens. Aš troškinau greitpuodyje 50 minučių.

Žiedinio kopūsto galvą išskirstykite žiedynėliais ir juos išvirkite pasūdytame vandenyje.

Baigus troškintis mėsai, sudėkite žiedinį kopūstą, supilkite grietinėlę ir užvirkite. Jei bus per skysta, sutirštinkite kukurūzų krakmolu.

Sudėkite smulkintas petražoles.

P.S. Nerealiai skanus troškinys!

Jums taip pat gali patikti

4 Comments

  • Reply
    aguonele
    rugsėjo 26, 2013 at 6:41 pm

    Nu nerealiai skaniai ir atrodo!!!

  • Reply
    Laura
    rugsėjo 26, 2013 at 8:18 pm

    Aguonele, maniškiui tai buvo vienas skaniausių troškinių, kokių tik esu gaminusi…tai tikrai skanus 😀

  • Reply
    Skaitytoja
    spalio 1, 2013 at 11:09 am

    Na ir yra neraliai skanu ! Isbandziau vakar, kaip tik radau super grazu jautienos gabala, visa kita buvo saldytuve. Niam niam 🙂

  • Reply
    Laura
    spalio 1, 2013 at 11:22 am

    Skaitytoja, kaip faina, kai receptas pasitvirtina 🙂

  • Leave a Reply