Daržovės/ Aukso fondas/ Tradiciniai patiekalai/ Kruopos, grūdai/ Mėsa

Kepta nutrija įdaryta perlinių kruopų ir kepenėlių įdaru

Kepta nutrija įdaryta perlinių kruopų ir kepenėlių įdaru - bulviukose.lt

Reikės:

  • 2 kg nutrijos

Marinatui:

  • Alyvuogių aliejaus
  • 4 skiltelių česnako (smulkinto)
  • 2 lauro lapų (smulkintų, galima naudoti maltus)
  • Kelių žaliujų pipirų grūdelių (grūstų, traiškytų ar kitaip smulkintų)
  • Žiupsnelio džiovinto peletrūno
  • Žiupsnelio malto muškato
  • Žiupsnelio rudojo cukraus
  • Druskos

Įdarui:

  • Nutrijos marinuotos kepenėlės ir širdelė
  • Sviesto ir aliejaus kepimui
  • Balto sauso vyno šlakelis
  • 1 kubeliais pjaustyto nedidelio svogūno
  • 2 smulkintų česnako skiltelių
  • 1 nedidelės kubeliais pjaustytos morkos
  • 2 šaukštų skrudintų kedrinių pipijų
  • 2 šaukštų smulkintų petražolių
  • 0,5 stiklinės perlinių kruopų
  • Grietinėlės
  • Sviesto

Gaminimo eiga:

Nutriją, kepenėles ir širdelę įtrinkite iš išvardintų produktų pasidarytu marinatu. Pamarinuokite per naktį. Turguje nutriją nusipirkau su visomis šiomis gėrybėmis (kepenėlėmis ir širdele) sudėtomis į vidų.

Pasimarinavusias kepenėles supjaustykite kubeliais ir apkepkite sviesto bei aliejaus mišinyje. Baigiant kept, įpilkite šlakelį vyno ir nugarinkite.

Perlines kruopas išvirkite. Baigiant virti, įdėkite druskos, įpilkite šiek tiek grietinėlės, įdėkite sviesto.

Pakepinkite svogūną. Baigiant kepti, sudėkite česnaką ir pakepkite dar kelias minutes. Pakepinkite morkas.

Keptas kepenėles sumaišykite su kepintais svogūnais, morkomis, kedrinėmis pinijomis, petražolėmis ir perlinėmis kruopomis. Jei reikia, įdėkite druskos. Jei įdaras sausokas, įpilkite dar grietinėlės.

Gautu įdaru įdarykite nutriją, pilvą susmeikite smeigtukais, paguldykite į kepimo skardą pilvu į apačią ir kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 1,5 valandos arba, kol į storiausią vietą įsmeigus smeigtuką bėgs skaidrios sultys.

Kepta nutrija įdaryta perlinių kruopų ir kepenėlių įdaru - bulviukose.lt

Jums taip pat gali patikti

11 Comments

  • Reply
    Odeta
    spalio 1, 2013 at 3:53 pm

    Priminei vaikystę:) Kai pas dėdę vaišėms visada būdavo nutrija. Dažniausią ją paruošdavo greitpuodyje ir man labiausiai ji patiko:)

  • Reply
    Martyna
    spalio 1, 2013 at 5:16 pm

    Eina sau, kaip visada šio blogo receptai mane išverčia iš koto 😀 Gyvenime nebūčiau pagalvojus, kad nutrijos valgomos, čia man būtų tas pats, kaip valgyt kokią jūros kiaulytę, t. y. turbūt bijočiau valgyt 🙁

  • Reply
    Laura
    spalio 1, 2013 at 5:54 pm

    Odeta, greitpuodyje ji turbūt idealiai išsitroškina 🙂
    Martyna, svarbu verčia iš koto, valgyt nebūtina 😀

  • Reply
    Odeta
    spalio 1, 2013 at 6:27 pm

    Laura, dabar jau nelabai ir pamenu nutrijos skoni, bet kiek pamenu budavo nerealiai skanu:) O kur galima nusipirkti nutriju?

  • Reply
    Laura
    spalio 1, 2013 at 7:03 pm

    Aš pirkau šeštadieniniame turguje Kaune, prie Kauno pilies. Vilniuje manau irgi turguose reiktų pasiklausinėti….

  • Reply
    Erika
    spalio 14, 2013 at 8:15 pm

    O, čia tai tikrai vaikystės skonis. Mama troškindavo orkaitėje „britvone“, brolis garsiai pranešdavo – šiandien pietums žiurkė:D Nežinojau, kad būna pirkti, Vilniuje turguose niekada nemačiau.

  • Reply
    Laura
    spalio 15, 2013 at 8:41 am

    Erika, jei dar karta gaučiau nusipirkt, irgi galvojau pasitroškinsiu…kokia gera idėja dėl britvono, taigi turiu jį 🙂

  • Reply
    Odeta
    gruodžio 14, 2013 at 12:57 pm

    Nusipirkau nutriją, troškinu. Labai smalsu kas gausis:)

  • Reply
    Laura
    gruodžio 14, 2013 at 10:05 pm

    O, baisiai įdomu 😉

  • Reply
    Odeta
    gruodžio 15, 2013 at 3:56 pm

    Žiauriai skanu buvo:) Viską dariau ypač paprastai. Pakepiau svogūnus, česnakus. Apkepiau nutrijos gabaliukus. Pridėjau pupelių, morkų smulkintų. Įpyliau 100ml balto vyno, 200 ml vandens. Troškinau 1,5val. Labiausiai sužavėjo tai, kad mėsa neturi jokio specifinio kvapo, minkštutė. Trumpai tariant nereali. Tikrai dar ne kartą pirksime:)
    Nenufotkinau, labai tam nebuvo nuotaikos.

  • Reply
    Laura
    gruodžio 16, 2013 at 8:04 am

    Odeta, sekančią nutriją irgi pasiryžusi troškinti, vadovausiuos taviškiu receptu 😉

  • Leave a Reply