Mėsa

Lipnūs sparneliai su imbieru ir sojos padažu

Lipnūs sparneliai su imbieru ir sojos padažu - bulviukose.lt

Reikės:

  • 12 vištienos sparnelių
  • 2 sugrūstų česnako skiltelės
  • 2,5 cm šviežios imbiero šaknies (sutarkuokite)
  • 2 šaukšų tamsaus sojos padažo
  • 2 šaukštų laimo sulčių
  • 1 šaukšto skysto medaus
  • 1 šaukštelio aitriųjų paprikų padažo (galite keist milteliais, aš naudojau harisos padažą)
  • 2 šaukštelių sezamų aliejaus
  • Druskos

Gaminimo eiga:

Sumaišykite marinatui skirtus produktus, įtrinkite juo sparnelius ir palikite marinuotis kelias valandas arba per naktį.

Sparnelius sudėkite į kepimo popieriumi arba folija išklotą kepimo indą ir kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje kol iškeps. Kepimo metu, šepetėliu vis aptepkite sparnelius likusiu marinatu.

P.S. Fantastiški sparneliai 😉 Valgėme su daržovėmis paruoštomis kaip šiame recepte. Nors gal būtų buvę geriau paprastai apsikepti ir pagardinti druska, trupučiu sojos padažo ir citrinos arba laimo sultimis.

(Šaltinis: knyga „Azijos virtuvė: žingsnis po žingsnio“)

Jums taip pat gali patikti

3 Comments

  • Reply
    Viktoras
    spalio 19, 2013 at 8:21 pm

    Mmmmm. cia mano skonio patiekalas, daaaaaug tokiu sparneliu sueina musu seimynai 🙂

  • Reply
    Laura
    spalio 19, 2013 at 9:39 pm

    Pasirodo ir mano, kepiau pirmą kartą ir žiauriai patiko 😉

  • Reply
    Odeta
    spalio 20, 2013 at 7:16 am

    Ir aš prisijungiu prie jūsų stalo….piršteliais valgai, laižai…uch…skanumėlis nerealus:)

  • Leave a Reply