Daržovės/ Kruopos, grūdai/ Pieno produktai

Grikių, baklažanų ir Camembert sūrio užkepėlė

Grikių, baklažanų ir Camembert sūrio užkepėlė - bulviukose.lt

Reikės:

  • 6 šaukštų virtų grikių
  • 1 nedidelio svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • Žiupsnelio prieskoninių žolelių (šalavijo, petražolių, čiobrelio)
  • Aliejaus
  • Gabaliuko sviesto
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 0,5 baklažano
  • 1 Camemberto sūriuko

Gaminimo eiga:

Svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite su aliejumi, baigiant kept sudėkite griežinėliais supjaustytą česnaką ir pakepkite dar kelias minutes. Sudėkite grikius, sviestą, žoleles ir maišydami kepkite apie 2 minutes. Jei reikia įdėkite druskos.

Baklažaną supjaustykite griežinėliais, aptepkite aliejumi, pabarstykite druska, pipirais ir iškepkite orkaitėje.

Grikius sudėkite į indelius, ant viršaus susluoksniuokite baklažano ir sūrio gabaliukais. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje, kol sūris išsilydys.

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply