Daržovės/ Aukso fondas/ Mėsa

Įdarytos kiaulės išpjovos užkandis

Įdarytos kiaulės išpjovos užkandis. Šventiniam stalui - bulviukose.lt

Norint ant šventinio stalo turėti ne pirktinį, o savo mėsišką užkandį ir nenorint sugaišti daug laiko daužant mėsą ir vyniojant vyniotinius siūlau štai tokį variantą 😉

Nuo kiaulės išpjovos nupjaukite plėves ir visu kitus nereikalingus reikalus. Ilgu plonu peiliu per visą išpjovos ilgį padarykite „kišenę“, prikimškite į ją įdaro. Įtrinkite išpjovą druska, pipirais, mėgiamais prieskoniais, aptepkite aliejumi, kiaulienos taukais ar lydytu sviestu, suvyniokite į kepimo plėvelę, popierių ar foliją, užriškite galus ir kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje 50 minučių. Jei norite, kad apskurstu, baigiant kept prakirpkite plėvelę, popierių ar foliją.

Įdaro bazę darykite iš maltos kiaulienos, kuri gali būti ir riebesnė. Jei naudosite liesą, įpilkite grietinėlės arba tirpinto sviesto.  Maltą kiaulieną galite maišyti su kepintomis daržovėmis, špinatais, grybais, skrudinta šonine, paskrudintais riešutais ir t.t.

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply