Daržovės/ Aukso fondas/ Tradiciniai patiekalai/ Mėsa

Aluje troškinta bebro uodega

Aluje troškinta bebro uodega. Senovinis receptas - buvliukose.lt

Reikės:

  • 1 bebro uodegos

Marinatui:

  • 3 skiltelės česnako
  • Šlako Vorčesterio padažo
  • Kvapiųjų ir juodųjų pipirų grūdelių
  • 2 lauro lapai
  • Petražolių ir krapų po šakelę
  • Saulėgrąžų aliejaus
  • Druskos

Troškiniui:

  • 4 skiltelių česnako
  • 3 morkų
  • Aliejaus kepimui
  • 1,5 stiklinės gyvo alaus (naudojau tamsų)
  • Druskos
  • 2 šaukštų smulkintų petražolių
  • 100 ml grietinėlės

Gaminimo eiga:

Bebro uodegą nuplikykite (galite ir palaikyt pusę minutės karštame vandenyje). Nulupkite, supjaustykite skersai pagal sąnarius. Produktus skirtus marinatui susmulkinkite smulkintuvu ir įtrinkite uodegą. Marinuokite šaldytuve parą laiko.

Nuo uodegos gabaliukų nuvalykite marinatą. Apkepkite keptuvėje su aliejumi. Į puodą, kuriame troškinsite, įpilkite aliejaus, sudėkite griežinėliais arba kaip jums patinka pjaustytas morkas ir kepinkite kelias minutes. Sudėkite griežinėliais pjaustytas  česnako skilteles ir kepkite dar kelias minutes. Sudėkite apkeptus uodegos gabaliukus, supilkite alų, likusį nuo uodegos marinavimo marinatą, uždenkite ir troškinkite valandą laiko. Man su greitpuodžiu truko 30 minučių. Baigiant troškinti, jei reikia, įdėkite druskos, sudėkite petražoles, supilkite grietinėlę. Jei reikia tirštinti, tą galite padaryti su kukurūzų krakmolu arba svieste pakepintais miltais.

P.S. Kol lupau odą abejojau ar iš viso valgysiu. Kai pradėjom valgyti laukiau, kol pirmas paragaus draugas 😀 Nors apkepant uodegą labai kvepėjo, vis tiek buvo nedrąsu. Žinokit skanu! Mėsos bebro uodegoje nulis, tik oda ir riebalai, bet jų konsistencija kažkaip labiau priminė kepto baravyko, negu lašinių. Jei dar gausim uodegą, bandysim rūkyti.

(Šaltinis: knyga „Metai už stalo“)

Aluje troškinta bebro uodega. Senovinis receptas - bulviukose.lt

Nulupta bebro uodegaitė:

Aluje troškinta bebro uodega. Senovinis receptas - bulviukose.lt

Jums taip pat gali patikti

9 Comments

  • Reply
    Odeta
    spalio 24, 2013 at 5:23 pm

    Seilėjuosi:) Laabai noriu prisiminti skonį…išduok paslaptį, kur galima nusipirkti?

  • Reply
    Laura
    spalio 24, 2013 at 5:41 pm

    Reikėtų pasiklausinėti medžiotojų, patys per fuksą gavom, visiškai netikėtai…

  • Reply
    Laura
    spalio 31, 2013 at 7:38 pm

    Ačiu , labai skanu buvo.

  • Reply
    Laura
    spalio 31, 2013 at 10:12 pm

    Žiūriu kažkas mano vardu parašė atsiliepimą, kad skanu buvo…skanu, tai skanu, bet kitą kartą gal nesisavinkite mano vardo 😉

  • Reply
    » Blog Archive » Rūkyta bebro uodega - bulviukose.lt – pagaminta namuose!
    gruodžio 4, 2013 at 12:25 pm

    […] Troškintą bebro uodegą jau išbandėm. Iš šauniojo medžiotojo nuo Plungės gavę 2 bebrus, jų uodegas nusprendėm išrūkyti.  Viename forume žmogus lygino rūkytą bebro uodegą su rūkytu unguriu. Tikrai, tai yra kažkas nerealaus! Rūkėme karštuoju būdu apie 1,5 valandos alksnio dūmuose. Prieš rūkymą bebro uodegas įtryniau prieskoniais (druska, pipirai, česnakas, malti kalendros grūdeliai, pankolio sėklos,  lauro lapai) ir padėjau į šaldytuvą marinuotis 2 parom. […]

  • Reply
    marius
    vasario 5, 2014 at 10:21 pm

    sveiki gal galite kas nors suveikti ta uodegele nupirksciau

  • Reply
    Laura
    vasario 6, 2014 at 9:32 pm

    Mariau, kreipkitės į medžiotojų būrelius, nes tas žmogus, iš kurio gavome, prekyba neužsiima…

  • Reply
    Mindaugas
    lapkričio 7, 2015 at 2:28 pm

    Kukuruzu krakmolas 100 % genetiskai modefikuotas..! Jai nori numirti anksciau- vartok GMP ar angliskai GMO. Siaip bebriena labai skani, kvepia ajarais.. Nereikia jos trosknti valandu valandas, nes prarasite tikra skoni.Organic Product !

  • Reply
    Laura
    lapkričio 7, 2015 at 10:55 pm

    Mindaugai, ačiū už informaciją, bet jei aš nuo jo norėčiau mirti, turėčiau valgyti kilogramais. Bebrienos mėsos troškinimo laikas priklauso nuo tokio kokia skerdienos dalis troškinama. Kuo daugiau jungiamojo audinio, tuo ilgiau troškinama, nebent jūs mėgstat valgant mankštint žandikaulius 😉

  • Leave a Reply