Daržovės/ Aukso fondas/ Mėsa/ Pieno produktai

Ožiukų kumpeliai su moliūgų padažu ir ožkos varškės apkepu

Ožiukų kumpeliai su moliūgų padažu ir varškės apkepu - bulviukose.lt

Kumpeliams reikės:

  • Alyvuogių aliejaus
  • 2 skiltelių smulkinto česnako
  • Džiovinto peletrūno žiupsnelis
  • Malto muškato riešuto žiupsnelis
  • Maltų žaliųjų pipirų žiupsnelis
  • Druskos
  • Daržovių sultinio
  • Balto sauso vyno

Padažui:

  • Gabaliuko moliūgo
  • 1 nediduko pastarnokas
  • 1 skiltelės česnako
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 100 ml grietinėlės
  • Džiovinto šalavijo ir čiobrelio

Apkepui:

  • 200 g varškės (ožkos)
  • 2 kiaušinių
  • 2 saulėje džiovinti pomidorai
  • 1 šaukšto kukurūzų krakmolo
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Džiovinto baziliko ir čiobrelio
  • 150 ml grietinėlės

Gaminimo eiga:

Marinatui skirtus produktus (aliejų, druską, pipirus, prieskonius, česnaką) sumaišykite, įtrinkite kumpelius ir marinuokite šaldytuve parą laiko. Kumpelius apkepkite keptuvėje, sudėkite į puodą, įpilkite šlakelį balto sauso vyno, daržovių sultinio ir troškinkite apie 1,5 valandos.

Moliūgą ir pastarnoką supjaustykite gabalėliais ir išvirkite garuose. Česnako skiltelę supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite su aliejumi. Į puodą sudėkite garintas daržoves, česnaką, prieskonius, supilkite grietinėlę, viską sutrinkite smulkintuvu ir užvirkite.

Apkepui varškę sumaišykite su kiaušinių tryniais, smulkintais pomidorais, druska, pipirais, žolelėmis, grietinėle, krakmolu. Baltymus išplakite iki standžių putų ir įmaišykite į apkepo masę. Indelius ištepkite sviestu, sukrėskite masę. Kepkite iki 170C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus.

P.S. Labiausiai patiko apkepas. Mėsa labai skani, šiek tiek salstelėjusi, švelni, tačiau nuvylė, nes kumpeliai buvo kietoki, aišku čia ne jie kalti, nes patroškinus būtų buvę superiški (gaminimo eigoje parašiau, kad juos reikia troškinti). Kietoki buvo, nes kepiau orkaitėje patikėjusi ožkininkės pasakojimu apie jų gležnumą.

Jums taip pat gali patikti

5 Comments

  • Reply
    Erika
    spalio 30, 2013 at 6:43 pm

    Iš kur gaunami ožiukų kumpeliai??? :)))

  • Reply
    Laura
    spalio 30, 2013 at 9:36 pm

    Erika iš turgaus!

  • Reply
    Odeta
    lapkričio 1, 2013 at 3:19 pm

    Ką tik grįžau iš arabijos, tai ten ožkiena labai populiaru…ir žiauriai skanu:) Valgėme su tzaziki, su marinuotais svogūnais, su mėtomis…o jis pats buvo ir ant grotelių keptas, ir troškintas, ir su kauliuku ir maltinis…

  • Reply
    Odeta
    lapkričio 1, 2013 at 3:19 pm

    Netyrčia paspaužiau siųsti…tavo patiekalas atrodo nerealiai skaniai:)

  • Reply
    Laura
    lapkričio 1, 2013 at 9:32 pm

    Odeta jaučiu dar pirksiu ir pabandysiu ką nors su mėtomis 😉

  • Leave a Reply