Daržovės/ Aukso fondas/ Padažai, pagardai, užtepai/ Pieno produktai/ Žuvis, jūros gėrybės, sraigės

Bulviniai blynai pankolių-svogūnų patale su varškės padažu ir ikrais

Bulviniai blynai pankolių patale su varškės padažu ir ikrais - bulviukose.lt

Blynams reikės:

  • 1,2 kg bulvių
  • 1 nedidelio svogūno
  • 2 kiaušinių
  • Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • Žiupsnelio džiovinto peletrūno
  • Žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto

Pankolių-svogūnų patalui:

  • 2 svogūnų
  • 0,5 pankolio
  • Druskos
  • Žiupsnelio rudojo cukraus
  • 1 šaukšto nuskabytų petražolių lapelių
  • Aliejaus kepimui

Varškės padažui:

  •  200 g varškės
  • Kelų šaukštų grietinės
  • 1 skiltelės česnako
  • Druskos, šviežiai maltų žaliųjų pipirų

Taip pat reikės:

  • Raudonųjų ikrų

Gaminimo eiga:

Blynams sutarkuokite bulves ir svogūną. Tarkį sudėkite į kiaurasamtį ir nuvarvinkite skysčio perteklių. Įmaišykite kiaušinius, druską, pipirus, prieskonius. Iškepkite nedidelius blynelius. Kepiau su kiaulienos taukais. Kepimui galite naudoti ir aliejų.

Pankolių patalui svogūnus ir pankolį supjaustykite plunksnelėmis arba pusžiedžiais. Sudėkite svogūnus, pakepinkite kelias minutes, sudėkite pankolius ir kepkite ant silpnos ugnies maišydami, kol svogūnai ir pankoliai suminkštės. Baigiant kepti įdėkite druskos, cukraus, petražolių lapelių.

Varškės padažui viską sutrinkite smulkintuvu. Padažo konsistenciją reguliuokite grietine.

Ant lėkštės paskleiskite pankolių-svogūnų patalą, ant viršaus sudėkite blynelius, šalia sudėkite varškės padažą. Pabarstykite ikrais.

 P.S. Mėgstu prabangą šiokiadieniais 🙂 Vietoj ikrų galite naudoti sūdytą arba rūkytą lašišą.

Bulviniai blynai pankolių patale su varškės padažu ir ikrais - bulviukose.lt

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply