Daržovės/ Riešutai, sėklos/ Žuvis, jūros gėrybės, sraigės

Silkė su pankoliais, svogūnais ir saulėgrąžomis

Silkė su pankoliais, svogūnais ir saulėgrąžomis - bulviukose.lt

Reikės:

  • 2 silkės
  • 3 svogūnai
  • 1 pankolis
  • 0,5 poro (naudojau žaliąją dalį)
  • Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 1 šaukštelis rudojo cukraus
  • Žiupsnelis tarkuoto muskato riešuto
  • Žiupsnelis maltų kalendros grūdelių
  • Šlakelis balzamiko acto
  • 2 šaukštai smulkintų petražolių
  • Skrudintų saulėgrąžų

Gaminimo eiga:

Svogūnus ir pankolį supjaustykite plunksnelėmis arba pusžiedžiais, porą – griežinėliais. Sudėkite svogūnus, pakepinkite kelias minutes, sudėkite pankolius, porus ir kepkite ant silpnos ugnies maišydami, kol svogūnai ir pankoliai suminkštės. Baigiant kepti įdėkite druskos, pipirų, cukraus, prieskonių, įpilkite šlakelį balzamiko acto ir maišydami dar šiek tiek pakepkite. Sudėkite petražolių lapelius. Prieš valgant pabarstykite saulėgrąžų sėklomis.

Jums taip pat gali patikti

2 Comments

  • Reply
    Odeta
    lapkričio 11, 2013 at 5:24 pm

    Skaniai, oi skaniai atrodo:)

  • Reply
    Laura
    lapkričio 11, 2013 at 7:43 pm

    Ačiū 😉

  • Leave a Reply