Daržovės/ Mėsa/ Padažai, pagardai, užtepai

Jautienos antrekotas su žaliųjų pipirų padažu

Jautienos antrekotas su žaliųjų pipirų padažu

Padažui reikės:

  • Šlakelis alyvuogių aliejaus
  • 1 mažas svogūnas
  • 1 šaukštelis grūstų žaliųjų pipirų
  • 2 šaukštai sviesto
  • 2 šaukštai brendžio
  • 1 šaukštas sojos padažo
  • 0,5 stiklinės vandens
  • 0,5 stiklinės grietinėlės
  • Druskos

Gaminimo eiga:

Antrekotus iškepkite (pagal norimą iškepimo laipsnį), suvyniokite į foliją ir laikykite šiltai, kad subręstų.

Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite su aliejumi. Įdėkite šaukštą sviesto, pipirus ir kepkite dar kelias minutes. Supilkite brendį, sojos padažą ir kepkite dar kelias minutes. Į keptuvę, kurioje kepė antrekotai, įpilkite 0,5 stiklinės vandens ir užvirkite. Skystį supilkite į padažą. Pavirkite kelias minutes. Supilkite grietinėlę ir užvirkite. Įmaišykite likusį šaukštą sviesto.

Daržoves kepiau orkaitėje. Sudėjau į dubenį, įpyliau šiek tiek aliejaus, prieskoninės druskos, permaišiau ir viskas.

Šaltinis: Padažas iš čia

Jums taip pat gali patikti

2 Comments

  • Reply
    Martyna
    lapkričio 15, 2013 at 8:40 pm

    Kažkada galvojau, kad antrekotas tai tas pats, kas steikas

  • Reply
    Laura
    lapkričio 19, 2013 at 11:40 am

    Martyna, steikas iš anglų kalbos išvertus yra kepsnys, tai iš dalies tu teisi 🙂

  • Leave a Reply