Daržovės/ Aukso fondas/ Mėsa/ Padažai, pagardai, užtepai

Anties krūtinėlė su bulvių koše įdarytais salierais ir karamelizuotais svogūnais

Anties krūtinėlė su bulvių koše įdarytais salierais, svogūnais - bulviukose.lt

Krūtinėlėms reikės:

  • 2 anties krūtinėlės
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Padažui:

  • 1 nedidelis svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • Aliejaus ir sviesto kepimui
  • Šlakelis brendžio
  • 1 stiklinė smulkiai pjaustyto moliūgo
  • Po žiupsnelį džiovinto čiobrelio ir šalavijo
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Šlakelis grietinėlės

Įdarytiems salierams:

  • 2 maži salierų gumbai
  • 0,5 stiklinės grietinėlės
  • Druskos, pipirų grūdeliais, lauro lapų
  • 4 nedidelės bulvės
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 šaukštai petražolių lapelių
  • 2 šaukštai kietojo sūrio
  • Šlakelis grietinėlės
  • Sviesto gabaliukas

Karamelizuotiems svogūnams:

  • 2 svogūnai
  • Gabaliukas poro
  • 1 šaukštas sviesto
  • 2 šaukštai cukraus
  • Druskos

Gaminimo eiga:

Iš krūtinėlių išpeškite plunksnų padaigas (jei yra), iš kitos krūtinėlių puses nupjaustykite plėves. Krūtinėles dėkite odele žemyn į stipriai įkaitintą keptuvę ir kepkite, kol odelė gražiai apskrus. Pabarstykite iš abiejų pusių druska ir pipirais. Dėkite į iki 70° C įkaitintą orkaitę ir brandinkite 1,5 valandos.

Į keptuvę, kurioje kepė krūtinėlės, įpilkite šlakelį brendžio, šiek tiek vandens ir trumpai pavirkite. Skystį panaudosite padažui.

Padažui svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite su aliejaus ir sviesto mišiniu. Sudėkite smulkintas česnako skilteles ir kepkite dar kelias minutes. Sudėkite moliūgus, supilkite nuo kepimo likusias sultis, sudėkite prieskonius, druską, uždenkite ir virkite, kol moliūgas suminkštės. Padažą sutrinkite smulkintuvu, jei reikia dar pertrinkite per sietelį. Įpilkite šlakelį grietinėlės ir užvirinkite.

Salierų gumbelius nulupkite, perpjaukite pusiau, įdėkite į vandens ir grietinėlės mišinį, įberkite druskos, pipirų, įdėkite 2 lauro lapelius ir virkite, kol salierai suminkštės. Išgriebkite ir atvėsinkite. Peiliu išpjaukite vidurį, palikdami tik sieneles.

Bulves išvirkite ir sutrinkite. Pagardinkite sviestu ir grietinėle. Sudėkite kepintus trintus česnakus, smulkiai pjaustytas petražoles, sūrį ir gerai išmaišykite.

Bulvių mase įdarykite salierus.

Keptuvėje ištirpinkite sviestą, supilkite cukrų ir kaitinkite, kol cukrus pradės karamelizuotis. Svogūnus ir porus supjaustykite storais žiedais, dėkite į keptuvę ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Išimkite, sudėkite į kepimo formą ir pabarstykite druska.

Kai krūtinėlės orkaitėje subręs, jas išimkite, suvyniokite į foliją ir padėkite šiltai. Padidinkite orkaitės temperatūrą iki 150° C, sudėkite karamelizuotus svogūnus, įdarytus salierus ir pašildykite.

P.S. Krūtinėlė buvo fantastiškai minkšta ir sultinga!

(Šaltinis: Krūtinėlės kepimo idėją pasiskolinau iš Odetos)

Jums taip pat gali patikti

5 Comments

  • Reply
    Indrė
    gruodžio 6, 2013 at 8:14 am

    Atrodo stebuklingai! Paskutines dvi savaites laiko visai nėra, tai ir namie gaminto maisto taiiiip pasiilgau. O čia dar toks prabangus – pasakiškai skaniai atrodo.

  • Reply
    Odeta
    gruodžio 6, 2013 at 1:10 pm

    Laura, labai džiaugiuosi, kad patiko. Aš kažkada išbandžiau šitokiu būdu kepti anties krūtinėlę ir nebegaliu jau kitaip. Nes kiek esu išbandžiusi kitaip kepti, vis tiek prasčiau gaunasi:)

  • Reply
    Laura
    gruodžio 6, 2013 at 8:50 pm

    Indre, dėkui 😉
    Odeta aš net nebandysiu kitais būdais kept, nes šis yra tobulas!

  • Reply
    Rūta
    gruodžio 7, 2013 at 5:15 pm

    mh, aš šitą iš Odetos irgi turiu nusižiūrėjusi 🙂

  • Reply
    Laura
    gruodžio 7, 2013 at 9:56 pm

    Rūta, maniškis sakė, kad jeigu nebūtų jautienos kepsnių, tai būtų pats skaniausiais kepsnys 😉 Kepk būtinai!

  • Leave a Reply