Riešutai, sėklos/ Saldumynai

Šokoladinis pyragas su karijų (pekano) riešutais

Šokoladinis pyragas su karijų (pekano) riešutais - bulviukose.lt

Tešlai:

  • 80 g sviesto
  • 60 g cukraus
  • 1 kiaušinis
  • ~200 g miltų
  • 2 g sodos
  • Žiupsnelis druskos

Šokoladinei masei:

  • 80 g juodojo šokolado
  • 80 g sviesto
  • 2 kiaušiniai
  • 2 šaukštai rudojo cukraus
  • 200 g klevų sirupo
  • 200 g karijų riešutų

Gaminimo eiga:

Sviestą išsukite su cukrumi iki baltos masės. Įmuškite kiaušinį, įberkite žiupsnelį druskos ir plakite, kol masė taps vientisa. Sudėkite su soda sumaišytus  miltus ir išminkykite tešlą. Miltų dėkite, kol gausis kočiojama tešla. Tešla neturi būti kieta.

Kiaušinius paplakite su cukrumi, plakdami supilkite klevų sulos sirupą.

Sviestą ir šokoladą ištirpinkite karšto vandens vonelėje, sumaišykite su kiaušinių mase.

Pusę riešutų sukapokite, įmaišykite į tešlą.

Tešla iškočiokite, išklokite ja kepimo formą. Supilkite šokoladinę masę, ant viršaus sudėkite likusius riešutus.

Kepkite iki 180° C įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių arba iki įsmeigus pagaliuką jis bus sausas.

P.S. Dariau iš dvigubai mažesnės normos (plonesnį), todėl užteko kepti 25 minutes. Nerealus.

(Šaltinis: Vax)

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply