Lentelės

Aštrūs pipirai. Skovilio aštrumo skalė

Aštrūs pipirai. Skovilio aštrumo skalė - bulviukose.lt

Daugelis klaidingai mano, jog visas pipiro aštrumas slypi sėklose. Aštriausia yra membrana – pipiro dalis, laikanti sėklas, todėl, šalinant sėklytes, labai svarbu kartu pašalinti ir membraną.
Pipirų aštrumas matuojamas pagal Skovilio skalę. Skalė sukurta 1912 m. ir pavadinta jos kūrėjo, amerikiečių chemiko Wilbus Scoville, vardu. Skovilio aštrumo vienetai (SHU) nurodo, koks kiekis kapsaicino (alkaloido, pasižyminčiu deginančiu skoniu) yra pipire.
Valant arba pjaustant pipirus rekomenduoju mūvėti pirštines, jokiais būdais nekrapštyti akių ir nosies. 😉 Po darbo labai gerai nusiplaukite rankas (jei dirbote be pirštinių), kruopščiai nuplaukite įrankius.

(Šaltiniai: čia, čia, čia)

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply