Daržovės/ Pieno produktai/ Riešutai, sėklos/ Sriubos

Trinta salierų sriuba su graikiniais riešutais ir Gorgonzolos sūriu

Trinta salierų sriuba su riešutais ir Gorgonzolos sūriu - bulviukose.lt

Sriubai reikės:

  • 700 ml vištienos sultinio
  • 2 pusžiedžiais pjaustytų svogūnų
  • 3 griežinėliais pjaustytų česnako skiltelių
  • Aliejaus kepimui
  • 350 g valyto saliero gumbo
  • Žiupsnelio džiovinto čiobrelio
  • 100 ml grietinėlės
  • Skrudintų smulkintų graikinių riešutų
  • Gabaliuko Gorgonzolos sūrio

Gaminimo eiga:

Svogūną ir česnaką pakepinkite šiek tiek su aliejumi ir supilkite juos į verdantį sultinį. Sudėkite smulkintą saliero gumbą, čiobrelius ir virkite, kol salieras suminkštės.

Sriubą sutrinkite smulkintuvu, supilkite grietinėlę ir užvirkite.

Patiekite su graikiniais riešutais ir Gorgonzolos sūrio gabaliukais. Norintys dar didesnės egzotikos, lai pašlaksto sriubą klevų sulos sirupu. Vietoj graikinių riešutų galite naudoti kedrines pinijas (kedro riešutus). Taip pat tiktų paskaninti skrudintos karšto rūkymo šoninės, karšto rūkymo žuvies gabaliukais.

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply