Daržovės/ Aukso fondas/ Kiaušiniai/ Mėsa/ Padažai, pagardai, užtepai/ Žuvis, jūros gėrybės, sraigės

Jautienos kepsnys su ančiuvių padažu, keptu kiaušiniu ir bulvytėmis

Jautienos kepsnys su ančiuvių padažu ir bulvytėmis - bulviukose.lt

Kepsniams reikės:

  • 2 gabaliukų jautienos išpjovos
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Bulvytėms:

  • 4 bulvių
  • Alyvuogių aliejaus
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Padažui:

  • Alyvuogių aliejaus
  • 3 skiltelių česnako
  • 4 ančiuvių filė
  • 3 šaukštų smulkintų petražolių
  • 1 šaukšto kaparėlių

Gaminimo eiga:

Nuo jautienos išpjovos nupjaukite plėves ir supjaustykite 3-4 cm storio kepsniais. Kepsnius dėkite (kepsniai turi būti kambario temperatūros) į stipriai įkaitintą storadugnę keptuvę.  Vieną pusę kepkite 2 minutes. Pabarstykite druska, pipirais. Apverskite ir kepkite dar 2 minutes. Vėl pabarstykite druska, pipirais. Pakartokite abiejų pusių kepimą dar po 1-2 minutes. Taip iškepę kepsniai viduje bus žali – “rare”. Apie kitokius iškepimo laipsnius nerašysiu, nes jie manęs nedomina. O jei ką, tai šis Ponas labai išsamiai tai paaiškina. ;)

Bulves supjaustykite skiltelėmis, sudėkite į dubenį, pabarstykite druska, pipirais, pašlakstykite aliejumi ir gerai permaišykite. Kepkite iki 180° C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiais apskrus ir iškeps.

Kiaušinį iškepkite ant lėtos ugnies su gabaliuku sviesto. Pabarstykite druska, pipirais.

Padažui pakepinkite su aliejumi griežinėliais supjaustytas česnako skilteles, sudėkite smulkintus ančiuvius ir dar trumpai pakepkite. Sudėkite kaparėlius, petražoles, įpilkite kelis šaukštus skysčio nuo kaparėlių, sutrinkite padažą smulkintuvu. Užvirkite.

Jums taip pat gali patikti

5 Comments

  • Reply
    aguonele
    vasario 4, 2014 at 2:14 pm

    Liuks, neatsisakyciau niekada tokio!

  • Reply
    Laura
    vasario 4, 2014 at 2:28 pm

    Aguonėle, ačiū, aš irgi!

  • Reply
    Martyna
    vasario 5, 2014 at 8:03 pm

    Dieve, kaip skaniai atrodo

  • Reply
    Laura
    vasario 5, 2014 at 9:48 pm

    Martyna, tai buvo ne dievas, tai buvau aš 😀 Ačiū 😉

  • Reply
    » Blog Archive » Orkaitėje keptas kopūstas - bulviukose.lt – pagaminta namuose!
    kovo 4, 2014 at 2:02 pm

    […] valgėme su jautienos išpjovos kepsniu (kaip išsikepti, rasite čia) pagardintu sviestu su mėlynojo pelėsio sūriu ir orkaitėje keptais bulvių […]

  • Leave a Reply