Miltiniai nesaldūs gaminiai/ Riešutai, sėklos

Duona su žemės riešutų sviestu (nereikia minkyti)

Duona su žemės riešutų sviestu (nereikia minkyti) - bulviukose.lt

Reikės:

  • 280 g miltų
  • 20 g rupių kvietinių miltų
  • 1 nubraukto šaukštelio druskos
  • 1/4 šaukštelio mielių
  • 260 g vandens
  • 50 g žemės riešutų sviesto
  • 70 g pakepintų smulkintų žemės riešutų

Gaminimo eiga:

Dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus: miltus, druską, 50 g riešutų ir mieles. Supilkite vandenį sumaišytą su žemės riešutų sviestu ir išmaišykite. Maišykite greitai ir labai trumpai (nuo 30 sekundžių iki 1 minutės).

Dubenį uždenkite maistine plėvele ir palikite kambario temperatūroje 12-18 valandų. Joms prabėgus, tešloje turi atsirasti oro burbuliukų, o konsistencija turi tapti pakankamai skysta.

Tešlą išverskite ant lengvai pamiltuoto paviršiaus ir, paėmę už kraštų, perlenkite pusiau du kartus. Pailsinkite tešlą 15 minučių.

Suformuokite iš tešlos kamuolį.  Ant miltais gausiai pabarstyto medvilninio rankšluosčio dėkite tešlą ir taip pat apibarstykite miltais. Uždenkite tešlą rankšluostėlio kraštais ir leiskite pakilti 1-2 valandas kambario temperatūroje arba iki tešla padvigubės.

Į orkaitę įdėkite kepimo indą (keraminį, stiklinį ir pan……aš naudojau“britvoną“) su dangčiu ir įkaitinkite iki 250-260 °C temperatūros.

Kai tešla padvigubės, atsargiai nuimkite karštą puodo dangtį, ištepkite puodą aliejumi ir suverskite į jį tešlą. Pabarstykite likusiais žemės riešutais. Puodą uždenkite dangčiu ir kepkite 25 minutes. Po to dangtį nukelkite ir kepkite neuždengtą dar 15 minučių, iki kepalas gražiai apskrus.

P.S. Nuostabi!

(Šaltinis: čia)

Jums taip pat gali patikti

4 Comments

  • Reply
    Gabrielė
    kovo 18, 2014 at 3:34 pm

    Vau labai skaniai atrodo! Aš dar nutellos užsitepčiau ir būtų pasaka man :)))

  • Reply
    Laura
    kovo 18, 2014 at 4:08 pm

    Gabriele ant jos tikrai tinka tepti ir saldūs, ir nesaldūs užtepai 🙂

  • Reply
    Alina
    kovo 18, 2014 at 8:19 pm

    super atrodo taviske!!! dziugu kad patiko 🙂

  • Reply
    Laura
    kovo 19, 2014 at 10:00 pm

    Alina, dėkui!

  • Leave a Reply