Daržovės/ Sriubos

Trinta topinambų sriuba

Trinta topinambų sriuba. Vitaminų šaltinis - bulviukose.lt

Tęsiu kelionę po Renatos knygą „Sezoninė virtuvė“. Ankstyvas pavasaris – topinambai puola! 😉

Sriubai reikės:

  • 500 g topinambų
  • 2 porų baltųjų dalių
  • Gabaliuko sviesto
  • 1 l daržovių sultinio
  • 200 ml grietinėlės
  • 0,5 šaukštelio tarkuoto muskato riešuto
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Skrudintų smulkintų graikinių riešutų
  • Graikinių riešutų aliejaus (naudojau alyvuogių aliejumi praskiestą pesto padažą)
  • Smulkintų petražolių

Gaminimo eiga:

Porus supjaustykite griežinėliais ir kepinkite su sviestu, kol suminkštės. Sudėkite luptus,  griežinėliais pjaustytus topinambus ir kepkite dar kelias minutes.

Kepintas daržoves supilkite į verdantį sultinį ir virkite 15 minučių.

Sriubą sutrinkite smulkintuvu, paskaninkite druska, pipirais ir tarkuotu muskato riešutu. Supilkite grietinėlę, dar kartą užvirkite.

Prieš patiekiant pašlakstykite aliejumi, pabarstykite skrudintais graikiniais riešutais ir petražolėmis.

Jums taip pat gali patikti

4 Comments

  • Reply
    Rennie
    kovo 24, 2014 at 10:30 am

    Ar patiko ? 😉

  • Reply
    Odeta
    kovo 24, 2014 at 4:50 pm

    Nusižiūrėjau ir aš iš Rennie knygos šį receptą, nusipirkau topinambų nerealiai gražių. AR skani?

  • Reply
    Laura
    kovo 24, 2014 at 9:52 pm

    Aišku patiko 🙂

  • Reply
    šašlykas
    kovo 26, 2014 at 1:38 pm

    ir man patiko.

  • Leave a Reply