Daržovės/ Aukso fondas/ Grybai/ Kruopos, grūdai/ Mėsa/ Riešutai, sėklos/ Vaisiai, uogos/ Žolės, gėlės, daigai, prieskoniai

Vištienos kepsneliai įdaryti mėlynėmis ir goji uogomis

Vištienos kepsneliai įdaryti mėlynėmis ir goji uogomis - bulviukose.lt

Vištai reikės:

  • Vištos krūtinėlės
  • Džiovintų mėlynių
  • Medaus
  • Goji uogų
  • Petražolių lapelių
  • Šlakelio grietinėlės
  • Aliejaus ir sviesto kepimui

Padažui:

  • 120 g topinambų
  • 1/4 svogūno
  • Gabaliuko sviesto
  • 150 ml vištienos sultinio
  • 40 ml grietinėlės
  • Žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Polentai:

  • 0,5 stiklinės kukurūzų kruopų
  • 0,5 l vandens
  • Šlakelio grietinėlės
  • Gabaliuko sviesto
  • 1 šaukšto tarkuoto kietojo sūrio
  • Druskos

Garnyrui:

  • Saujelės mažų pievagrybių
  • Keleto mažų pomidoriukų
  • Alyvuogių aliejaus
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Dekorui:

  • Džiovintų topinambų
  • Žirnelių daigų
  • Smulkintos pistacijos

Vištos krūtinėlę plonai išmuškite, patepkite grietinėle, išpjaukite stačiakampius. Ant vienos stačiakampio pusės sudėkite išmirkytas goji uogas ir petražolių lapelius, užlenkite. Ant kitos stačiakampio pusės dėkite išmirkytas mėlynes ir truputį medaus, taip pat užlenkite. Kepsnelių stačiakampius dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejaus ir sviesto mišinį ir kepkite vartydami, kol iškeps.

Padažui pakepinkite su sviestu smulkintą svogūną, baigiant kepti sudėkite nuvalytus smulkintus topinambus ir kepkite dar kelias minutes. Užpilkite sultiniu ir virkite 10 minučių. Sutrinkite masę smulkintuvu. Įpilkite grietinėlę, prieskonius ir užvirkite.

Polentai į verdantį pasūdytą vandenį supilkite kruopas. Virkite vis pamaišydami, kol kruopos išvirs. Baigiant virti sudėkite sviestą, sūrį, įpilkite grietinėlės. Košę gerai išmaišykite.

Garnyrui įkaitinkite keptuvėje aliejų ir trumpai apkepkite pievagrybius ir pomidoriukus. Paskaninkite druska ir pipirais.

Vištienos kepsneliai įdaryti mėlynėmis ir goji uogomis - bulviukose.lt

Vištienos kepsneliai įdaryti mėlynėmis ir goji uogomis - bulviukose.lt

Jums taip pat gali patikti

4 Comments

  • Reply
    Ausra
    kovo 26, 2014 at 7:49 pm

    oho kaip mandrai! tokio dyvo kaip tie lapeliai dar nesu maciusi; tikra „derevnia“;

  • Reply
    Laura
    kovo 26, 2014 at 8:30 pm

    Tam ir sukvietė mus į renginį ir apdovanojo, kad paskui pareklamuotumėm 😉

  • Reply
    Vilma
    kovo 27, 2014 at 9:12 am

    vau! 🙂 matau, kad plate’inimo subtilybės puikiai įvaldytos 🙂

  • Reply
    Laura
    kovo 27, 2014 at 7:14 pm

    Vilma, dėkui…toks mano darbas ištikrųjų 😀

  • Leave a Reply