Daržovės/ Aukso fondas/ Mėsa/ Vaisiai, uogos

Kiaulienos sprandinės kepsnys, svogūnų, pankolių, goji uogų garnyras ir bulvių košė su kopūstais

Kiaulienos kepsnys su pankolių, goji uogų garnyru - bulviukose.lt

Reikės:

  • 2 kiaulienos sprandinės kepsnių

Svogūnų garnyrui:

  • 2 baltųjų svogūnų
  • 1 pankolio
  • Sviesto ir aliejaus kepimui
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Žiupsnio rudojo cukraus
  • Kelių šaukštų balto vyno acto
  • 2 šaukštų goji uogų
  • Žiupsnio šviežio čiobrelio

Bulvių košei:

  • 500 g bulvių
  • 200 g kopūsto
  • Sviesto ir aliejaus kepimui
  • 2 griežinėliais pjaustytų  česnako skiltelių
  • Druskos
  • Pieno (arba grietinėlės)
  • Sviesto gabaliuko
  • 2 šaukštų smulkintų svogūnų laiškų

Gaminimo eiga:

Keptuvėje įkaitinkite sviesto ir aliejaus mišinį. Sudėkite plunksnelėmis pjaustytus svogūnus, pankolius ir kepkite uždengę ant lėtos ugnies maišydami, kol daržovės suminkštės. Įdėkite druskos,  cukraus, uogas, supilkite actą ir kepkite atidengę dar 5-7 minutes. Baigiant kept sudėkite čiobrelius.

Bulves išvirkite sūdytame vandenyje. Kopūstą supjaustykite neilgais šiaudeliais ir pakepinkite sviesto ir aliejaus mišinyje, kol suminkštės ir šiek tiek apskrus. Česnako griežinėlius trumpai pakepinkite su sviestu. Pieną su sviestu pašildykite, sumaišykite su trintomis bulvėmis, įmaišykite kepintus kopūstus ir svogūnų laiškus.

Kepsnelius dėkite ant įkaitintos sausos keptuvės ir vieną jų pusę kepkite apie 2 minutes, apverskite, pabarstykite druska, pipirais ir kepkite kitą pusę vėl dvi minutes, vėl apverskite, pabarstykite druska ir pipirais. Ugnį sumažinkite iki minimumo ir kartais pavartydami kepkite, kol iškeps.

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply