Padažai, pagardai, užtepai/ Pieno produktai/ Riešutai, sėklos/ Žolės, gėlės, daigai, prieskoniai

Dilgėlių pesto

Dilgėlių pesto. Pavasarinis vitaminų šaltinis - bulviukose.lt

Pirmasis šiais metais pesto iš pirmųjų šviežių žalumynų – dilgėlių. 😉

Reikės:

  • 100 g dilgėlių
  • 100 g skrudintų saulėgrąžų sėklų
  • 300 ml alyvuogių aliejaus
  • 2 skiltelių česnako
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 50 g tarkuoto kietojo sūrio

Gaminimo eiga:

Dilgėlės nuplaukite, nuplikykite. Sudėkite visus produktus į smulkintuvą ir sutrinkite. Pesto galite naudoti užtepui, šaltiems ir karštiems padažams (praskieskite grietinėle, grietine arba sultiniu ir trumpai pakaitinkite).

(Šaltinis: R. Ničajienė „Sezoninė virtuvė“)

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply