Daržovės/ Sriubos/ Žolės, gėlės, daigai, prieskoniai

Trinta dilgėlių sriuba su česnakiniais skrebučiais

Trinta dilgėlių sriuba su česnakiniais skrebučiais - bulviukose.lt

Sriubai reikės:

  • 100 g šviežių dilgėlių
  • 100 g svogūnų laiškų
  • 5 bulvių
  • Gabaliuko sviesto
  • 1 l daržovių  arba vištienos sultinio
  • 150 ml 35 % grietinėlės
  • Žiupsnelio čiobrelių
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Skrebučiams:

  • Kelių riekelių mėgiamos duonos
  • 1  skiltelės česnako
  • Aliejaus kepimui

Gaminimo eiga:

Dilgėles nuplaukite, nuplikykite.

Puode, kuriame virsite sriubą, ištirpinkite gabaliuką sviesto, sudėkite smulkintus svogūnų laiškus ir pakepinkite. Sudėkite dilgėles, kubeliais pjaustytas bulves, kepkite dar kelias minutes. Supilkite sultinį, virkite, kol bulvės suminkštės. Sriubą sutrinkite smulkintuvu, supilkite grietinėlę, paskaninkite druska, pipirais ir čiobreliais, dar kartą užvirkite.

Duonos riekeles pakepinkite su aliejumi, įtrinkite česnaku, supjaustykite kubeliais.

Prieš patiekiant sriubą, užbarstykite ant jos skrebučių.

(Šaltinis: R. Ničajienė „Sezoninė virtuvė“)

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply