Daržovės/ Aukso fondas/ Padažai, pagardai, užtepai/ Pieno produktai/ Žuvis, jūros gėrybės, sraigės

Karamelizuotų svogūnų ir ančiuvių sviestas

Karamelizuotų svogūnų ir ančiuvių sviestas - bulviukose.lt

Sviestui reikės:

  • 1 didelio svogūno
  • Žiupsnelio rudo cukraus
  • 6 ančiuvių filė
  • 2 šaukštų aliejaus nuo ančiuvių
  • 0,5 stiklinės kambario temperatūros sviesto

Gaminimo eiga:

Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais arba plunksnelėmis, sudėkite į keptuvę, supilkite aliejų nuo ančiuvių, įberkite žiupsnelį cukraus ir kepkite ant silpnos ugnies retkarčiais pamaišant apie valandą laiko arba kol svogūnai karamelizuosis. Susmulkinkite ančiuvius, sudėkite į svogūnų masę, išmaišykite ir atvėsinkite.

Sviestą išplakite iki baltumo, sumaišykite su svogūnų mase. Atvėsinkite šaldytuve.

P.S. Nerealu!

(Šaltinis)

Jums taip pat gali patikti

9 Comments

  • Reply
    Skaitytoja
    balandžio 18, 2014 at 4:38 pm

    Wou! Dar kitam savaitgaliui – mano gaminiu sarase! Seiletekis 🙂 Beje, kiek ± laiko gali toks sviestas isbuti iki galutinai sunaudojant? Ir kokios talpos stikline? Aciu 😉

  • Reply
    Laura
    balandžio 18, 2014 at 5:00 pm

    Skaitytoja….sviestas tikrai Wow! Pati neatsidžiaugiu! Stiklinė 220 ml. Aš plakiau kokia 80 g, būtų buvę daugiau, nieko baisaus nebūtų atsitikę. Manau pagamintas sviestas gali stovėti ilgai, dvi savaites tai tikrai, tik ar jis išstovės tiek laiko nesuvalgytas? 😀

  • Reply
    Skaitytoja
    balandžio 18, 2014 at 5:07 pm

    Chi chi, dvieju savaiciu abejoju ar sulauks, gerai butu, kad ta pati vakara nedingtu 😀 Hmm dabar galvoju, kodel uzklausiau del laiko – matyt iskart galvoj buvo „svogunas! duoda rugima“, bet cia gi karamelizuoti gi, na ir sumasciau! 😀 Viskas, ketvirtadieni ruosiu savaitgaliui, kaip tik turiu geruliu anciuviu, bus proga sunaudoti 🙂

  • Reply
    Laura
    balandžio 18, 2014 at 6:41 pm

    Skaitytoja, skanaus 😉

  • Reply
    Odeta
    balandžio 19, 2014 at 8:09 am

    Issiaugojau, gaminsiu. Kaip tik turiu anciuviu. Bet jie pas mane parukyti, ka manai? Tiks?

  • Reply
    Skaitytoja
    balandžio 19, 2014 at 1:38 pm

    Odeta, as ne Laura, bet neabejoju, kad bus liux sviestas, su dar papildomu cinkeliu 😉 As tai tikrai naudociau tokius! 🙂

  • Reply
    Laura
    balandžio 19, 2014 at 2:45 pm

    Odeta, jei jie tau skanūs, bus skanūs ir svieste 😉

  • Reply
    Skaitytoja
    balandžio 25, 2014 at 3:41 pm

    Isbandyta! Wow! Kam as ir klausiau, kiek laiko gali stoveti 😀 Tuoj nebeliks 😀 Labai uzskaitau, aciu 😉

  • Reply
    Laura
    balandžio 25, 2014 at 7:31 pm

    Skaitytoja, super! 😀

  • Leave a Reply