Kiaušiniai/ Sriubos/ Žolės, gėlės, daigai, prieskoniai

Dilgėlių sriuba su kiaušiniu marškinėliuose

Dilgėlių sriuba su kiaušiniu marškinėliuose - bulviukose.lt

Sriubai reikės:

  • 0,5 l daržovių arba vištienos sultinio
  • Žiupsnelio pankolių sėklų
  • 1/3 žvaigždinio anyžio
  • Geros saujos dilgėlių
  • 1 šaukšto smulkintų svogūnų laiškų
  • 2 šaukštelių sviesto
  • 2 šaukštelių miltų
  • 2 kiaušinių
  • Šviežiai maltų pipirų

Gaminimo eiga:

Virdami sultinį, įdėkite į jį žiupsnelį pankolių sėklų ir anyžio žvaigždę.

Ištirpinkite keptuvėje sviestą, sudėkite miltus ir maišydami kepinkite, kol neliks žalių miltų kvapo.

Dilgėles nuplikykite ir susmulkinkite.

Sudėkite į sultinį kepintus miltus, gerai išmaišykite ir užvirkite, sudėkite dilgėles ir pavirkite kelias minutes.

Kiaušiniams užkaiskite vandenį, įpilkite į jį šiek tiek druskos, šlakelį acto ir užvirkite. Sumažinkite kaitrą, suleiskite kiaušinius be lukšto ir virkite 3-4 minutes. Kad būtų patogiau, galite kiaušinį įmušti į mažą indelį ir iš indelio staigiu judesiu įleisti į verdantį vandenį.

Patiekite sriubą su kiaušiniu virtu marškinėliuose, pabarstykite svogūnų laiškais ir pipirais.

(Šaltinis: knyga, kurios pavadinimo neprisimenu)

Jums taip pat gali patikti

6 Comments

  • Reply
    Rūta
    balandžio 23, 2014 at 2:20 pm

    man atrodo, kad sriuboje marškinuotas kiaušinis – baisiai puiku 🙂

  • Reply
    Laura
    balandžio 23, 2014 at 2:44 pm

    Rūta, kad ir skanu baisiai 😉

  • Reply
    Odeta
    balandžio 23, 2014 at 2:44 pm

    O dar si savaitgali bus galima dilgeles rauti, ne per velai?
    Man irgi tas be luksto virtas kiausinis, kazkas nerealiai tobulo:)
    Dar noriu ismokti minkstai virta kiausini nulupti. Kiek bandziau, vis trynys pabega:)

  • Reply
    Laura
    balandžio 23, 2014 at 2:47 pm

    Odeta aš jas visą jų augimo periodą skinu. Jau paaugusių tik viršūnes. Gal jos ne tokios maistingos kaip pavasarį, bet vis tiek gerai. O kad nereiktų lupti minkšto kiaušinio paprasčiau išsivirti be lukšto 😀 Jei trynys pabėga gal vis tik vos ilgiau reiktų pavirt?

  • Reply
    Odeta
    balandžio 23, 2014 at 4:58 pm

    Maciau kazkokiame recepte, kad isverda kiausini minkstai, nulupa, tada apgaubia farsu ir iskepa. Kai prapjauna, isbega trynys. Kaip taip padaryti, man misle, nes nesugebu minkstai virto kiausinio nulupti:) Gal tu ka protingiau pasiulyti gali?

  • Reply
    Laura
    balandžio 23, 2014 at 5:21 pm

    Kiek esu virus salotoms skystus kiaušinius man lyg visada nusilupdavo beveik normaliai. Gal čia nuo virimo būdo priklauso? Aš dedu kiaušinį į šaltą vandenį ir verdu ant maksimalios ugnies kol užvirs. Tada išjungiu ir palaikau kokias 5 minutes…tiksliai negaliu pasakyk kiek laiko, nes pasikliauju intuicija. Išėmus pakišu po šaltu vandeniu ir lupu…pabandyk…

  • Leave a Reply