Sumuštiniai

Brusketos

Brusketos. Įvairių skonių užkandis vakarėliui - bulviukose.lt

Reikės:

  • Ciabatta duonos
  • Alyvuogių aliejaus
  • Česnako

Paprikų užtepui:

  • Raudonųjų paprikų
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Balzamiko acto
  • Alyvuogių aliejaus
  • Čiobrelio

Žirnelių užtepui:

  • 1 stiklinės žaliųjų žirnelių
  • Gabaliuko karšto rūkymo šoninės
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Šlakelio citrinos sulčių
  • Smulkintų mėtų lapelių
  • Alyvuogių aliejaus

Kriaušių užtepui:

  • 1 didelės kriaušės
  • Gabaliuko sviesto
  • 1 kupino šaukštelio medaus
  • Šviežiai maltų pipirų (juodų ir žalių)
  • Sūrio su mėlynuoju pelėsiu

Gaminimo eiga:

Duoną supjaustykite riekelėmis, paskrudinkite sausoje keptuvėje, orkaitėje arba skrudintuve. Įtrinkite česnaku, pašlakstykite alyvuogių aliejumi.

Paprikas iškepkite orkaitėje. Nulupkite odelę ir supjaustykite kvadratėliais. Sumaišykite su druska, pipirais, čiobreliu, balzamiko actu, užpilkite aliejumi, kad apsemtu. Gerai permaišykite.

Šoninę supjaustykite kubeliais ir pakepinkite su aliejumi. Sudėkite žirnelius, kepkite dar kelias minutes. Paskaninkite druska, pipirais. Atvėsinkite, masę patrinkite šakute, įmaišykite smulkintus mėtų lapelius, įpilkite šlakelį citrinos sulčių.

Kriaušę nulupkite, supjaustykite gabaliukais. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, įdėkite medaus ir kaitinkite, kol pradės karamelizuotis. Sudėkite kriaušės gabaliukus, kepkite kelias minutes. Paskaninkite pipirais. Atvėsinkite. Dėkite ant duonos riekelės kriaušes, ant viršaus uždėkite patrupinto sūrio.

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply