Daržovės/ Aukso fondas/ Mėsa

Kepta bebro uodega su bulvių ir kopūstų koše bei salierų kremu

Bebro uodega su bulvių ir kopūstų koše bei salierų kremu - bulviukose.lt

Reikės:

  • 1 bebro uodegos
  • Šlakelio aliejaus
  • Maltų lauro lapų
  • Čiobrelio
  • Mairūno
  • Tarkuoto muskato riešuto
  • 2 smulkintų skiltelių česnako
  • 1 nubraukto šaukštelio rudojo cukraus
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Salierų kremui:

  • Saliero gumbo
  • Pieno
  • Druskos
  • Žaliųjų pipirų grūdelių
  • Druskos
  • Saujelės goji uogų
  • Gabaliuko sviesto

Bulvių košei:

  • 500 g bulvių
  • 200 g kopūsto
  • Sviesto ir aliejaus kepimui
  • 2 griežinėliais pjaustytų  česnako skiltelių
  • Druskos
  • Pieno (arba grietinėlės)
  • Sviesto gabaliuko
  • 2 šaukštų smulkintų svogūnų laiškų

Gaminimo eiga:

Bebro uodegą nuplikykite (galite pusę minutės palaikyti karštame vandenyje). Nulupkite. Įtrinkite išvardintais prieskoniais, įvyniokite į maistinę plėvelę. Marinuokite parą laiko šaldytuve.

Marinuotą uodegą įvyniokite į kepimo popierių ir kepkite iki 120 °C įkaitintoje orkaitėje 3 valandas.

Saliero gumbą nulupkite, supjaustykite gabaliukais, užpilkite pienu, įdėkite druskos, lauro lapą, kelis pipirų grūdelius. Virkite, kol salierai suminkštės. Pieną nupilkite, bet neišpilkite, nes su juo reiks reguliuoti salierų masės tirštumą, išimkite lauro lapą ir pipirus. Salierus sutrinkite smulkintuvu. Prieš patiekiant, ant salierų kremo užbarstykite su sviestu trumpai pakepintų goji uogų.

Bulves išvirkite sūdytame vandenyje. Kopūstą supjaustykite neilgais šiaudeliais ir kepinkite su sviesto ir aliejaus mišiniu, kol suminkštės ir šiek tiek apskrus. Česnako griežinėlius trumpai pakepinkite su sviestu. Pieną su sviestu pašildykite, sumaišykite su trintomis bulvėmis, įmaišykite kepintus kopūstus, česnakus ir svogūnų laiškus.

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply