Aukso fondas/ Kruopos, grūdai/ Mėsa/ Vaisiai, uogos

Keptos vištų kepenėlės su apelsininėmis morkomis ir polenta

Keptos vištų kepenėlės su apelsininėmis morkomis ir polenta - bulviukose.lt

Kepenėlėms reikės:

  • 0,5 kg išvalytų kepenėlių
  • Druskos, šviežiai maltų juodųjų ir žaliųjų pipirų mišinio
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus
  • 2 skiltelių smulkinto česnako
  • Žiupsnelio malto muskato riešuto
  • Žiupsnelio džiovinto peletrūno
  • Gabaliuko sviesto
  • 1/3 stiklinės baltojo sauso vyno
  • 2 svogūnų

Morkoms:

  • 3 nedidelių morkų
  • Gabaliuko sviesto
  • 1 apelsino sulčių
  • 1/3 stiklinės baltojo sauso vyno
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 0,5 šaukštelio medaus
  • 0,5 šaukštelio rupių garstyčių

Gaminimo eiga:

Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais arba plunksnelėmis ir kepkite su aliejaus ir sviesto mišiniu, kol suminkštės.

Kepenėles sumaišykite su druska, pipirais, aliejumi, česnaku, muskato riešutu, peletrūnu ir palikite nakčiai pasimarinuoti. Kepenėles kepkite su aliejaus ir sviesto mišiniu, kepimo metu įpilkite vyno.

Morkas supjaustykite įstrižais griežinėliais. Pakepinkite su sviestu. Supilkite apelsino sultis, vyną, įberkite druskos, pipirų ir troškinkite ant silpnos ugnies 10-15 minučių arba kol morkos suminkštės. Baigiant troškinti, įdėkite medaus ir garstyčių. Likusį skystį nuo morkų troškinimo panaudokite kaip padažą.

Valgėme su polenta. Jei norite, kad polenta turėtų formą, išvirusią košę supilkite į norimą formelę ir joje atvėsinkite. Atvėsusią polentą išimkite iš formelės ir, aptepę sviestu, apkepkite orkaitėje arba keptuvėje su sviestu.

Jums taip pat gali patikti

6 Comments

  • Reply
    Odeta
    gegužės 21, 2014 at 3:56 am

    Niekaip nesugebu priprasti prie polentos. Vis pabandau ir vis padedu į šoną:)

  • Reply
    Laura
    gegužės 21, 2014 at 6:59 am

    Odeta, gaila, nes tinka absoliučiai prie visko 🙂 Matyt netinka skonis ir viskas. Mano tėčiui irgi ji nepatinka….

  • Reply
    Stepas
    gegužės 21, 2014 at 7:25 am

    Oho, neatsimenu kada teko garbė paragauti, o „nepatinka“ ir viskas! Gal jau patiktų!

  • Reply
    Laura
    gegužės 21, 2014 at 8:07 am

    Pas jus namuose viriau prieš kelis metus, sakei neskanu. Skoniai keičiasi aišku, reik kada vėl pabadyt 😉

  • Reply
    Greta
    kovo 31, 2016 at 2:29 am

    Jau kuris laikas tokiem patiekalam naudoju kalakuto kepenėles, tiesiog jos neatrodo tokios „išblyškusios“, nebent gal višta iš ūkio būtų. Kaip ten bebūtų, pritrūkau vyno, tai panaudojau romą, vietoj peletrūno – garstyčių sėklų. Spėjau kepenėles vos valandą palaikyti, o troškinant pabaigoje į kepenėles dar grietinė „įkeliavo“. Kaip ten bebūtų, įkvėpėt skonių kupinai vakarienei 🙂

  • Reply
    Laura
    kovo 31, 2016 at 8:30 am

    Greta puiku, dar galite pabandyti brendį arba vermutą, o ir prieskonių kepenėlėm galim pritaikyti galybę 😉

  • Leave a Reply