Daržovės/ Aukso fondas/ Padažai, pagardai, užtepai/ Riešutai, sėklos

Romesco padažas

Romesco padažas. Universalus padažas - bulviukose.lt

Romesco padažui reikės:

  • 1/4 stiklinės alyvuogių aliejaus
  • 3 pomidorų
  • 1 skiltelės česnako
  • 3 šaukštų skrudintų migdolų
  • 3 šaukštų skrudintų lazdyno riešutų
  • 1 šaukšto šerio vyno acto (naudojau raudono vyno actą)
  • 2 šaukštelių džiovintų čili dribsnių
  • 1 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
  • 5 raudonų paprikų
  • Druskos

Gaminimo eiga:

Paprikas iškepkite orkaitėje ir nulupkite.

Pomidorus nublanširuokite, nulupkite odeles, pasmulkinkite ir pakepinkite keptuvėje su šaukštu alyvuogių aliejaus. Atvėsinkite.

Į maisto smulkintuvą sudėkite česnaką, riešutus, čili dribsnius, paprikos miltelius ir susmulkinkite iki grūdėtos pastos konsistencijos. Sudėkite paprikas, pomidorus, supilkite likusį aliejų. Užbaikite smulkinti smulkintuvu. Paskaninkite druska.

P.S. Romesco padažas tinka daržovių, žuvies, jūros gėrybių, paukštienos, kiaulienos ar kiaušinių patiekalams.

Šaltinis

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply