Daržovės/ Aukso fondas/ Mėsa/ Padažai, pagardai, užtepai/ Vaisiai, uogos

Stirnienos kepsniukai su česnakine bulvių koše, šparagais ir bruknių padažu

Stirnienos kepsniukai su bulvių koše, šparagais ir bruknėmis - bulviukose.lt

Stirnos kepsniukams reikės:

  • Gabaliuko stirnienos nugarinės
  • 2 skiltelių česnako
  • Šakelės rozmarino
  • Alyvuogių aliejaus
  • Druskos, šviežiai  maltų pipirų

Bulvių košei:

  • 2 didelių bulvių
  • Gabaliuko sviesto
  • 50 ml grietinėlės
  • 3 griežinėliais pjaustytų skiltelių česnako
  • Alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštų smulkinto laiškinio česnako

Šparagams:

  • 12 plonų šparagų
  • Alyvuogių aliejaus
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Padažui:

  • 2 šaukštų bruknių uogienės
  • 1/4 stiklinės sauso raudonojo vyno
  • Druskos
  • 1 šaukštelio sviesto

Gaminimo eiga:

Nuo nugarinės nupjaukite plėves ir supjaustykite 3 cm storio kepsniukais. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus, sudėkite česnako skilteles, rozmarino šakelę ir kepkite kelias minutes. Rozmariną ir česnaką išimkite, sudėkite kepsniukus.  Vieną pusę kepkite apie 2 minutes. Pabarstykite druska, pipirais. Apverskite ir kepkite dar 2 minutes. Vėl pabarstykite druska, pipirais. Jei norėsite labiau iškepusių, pakartokite abiejų pusių kepimą dar po 1-2 minutes. Stirnienos kepsniams galioja tokie patys iškepimo lygiai kaip ir jautienos kepsniams. Apie steikų iškepimo lygius pasiskaityti galite čia.

Bulvių košei sūdytame vandenyje išvirkite bulves ir sugrūskite. Įmaišykite sviestą, grietinėlę, švelniai pakepintą česnaką ir laiškinio česnako laiškus.

Nulaužkite šparagų sumedėjusius kotelius. Trumpai pakepinkite su aliejumi. Paskaninkite druska, pipirais.

Bruknių uogienę sutrinkite smulkintuvu, supilkite vyną ir užvirinkite. Pavirę kelias minutes, perkoškite. Dar kartą užvirinkite, paskaninkite druska, įmaišykite gabaliuką sviesto.

Patiekite stirnos kepsniukus su bulvių koše, šparagais ir bruknių padažu.

Jums taip pat gali patikti

2 Comments

  • Reply
    Skaitytoja
    birželio 1, 2014 at 4:44 pm

    Tikra puota! Nerealiai viskas atrodo 🙂

  • Reply
    Laura
    birželio 1, 2014 at 6:05 pm

    Skaitytoja, ačiū!

  • Leave a Reply