Aukso fondas/ Padažai, pagardai, užtepai/ Riešutai, sėklos/ Žuvis, jūros gėrybės, sraigės

Keptos kuojos su migdolų padažu

Keptos kuojos su migdolų padažu. Lietuviška žuvis - bulviukose.lt

Ir vėl, kaip visada, 100 % pavykęs „didelio“ skanumo receptas „Keptos kuojos su migdolų padažu“ iš Renatos knygos „Sezoninė virtuvė“ . 😉 Šį padažą išbandykite ir su kitų rūšių keptomis žuvimis.

Reikės:

  • 4 didesnių arba daugiau mažesnių kuojų
  • Aliejaus kepimui
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 1/2 citrinos sulčių
  • Kelių šaukštų miltų

Padažui:

  • 100 g sviesto
  • 70 g migdolų plokštelių
  • 1/2 citrinos sulčių
  • 2 šaukštų smulkintų petražolių

Gaminimo eiga:

Kuojas nuskuskite, išdarinėkite, nuplaukite. Kiekvieną žuvį iš abiejų pusių po kelis kartus įpjaukite. Kam to reikia? Pabandykite! Tie mažieji, smulkieji kauliukai kepami tarsi  ištirpsta.

Žuvis pavoliokite miltuose ir iškepkite su aliejumi. Kepimo metu pabarstykite druska, pipirais. Iškepusias apšlakstykite citrinos sultimis.

Padažui sviestą ištirpinkite, sudėkite migdolų plokšteles ir kepkite, kol jos apskrus. Supilkite citrinos sultis, sudėkite kapotas petražoles. Jei reikia, padažą paskaninkite druska ir pipirais.

Padažą užpilkite ant šiltų kuojų ir patiekite.

Jums taip pat gali patikti

2 Comments

  • Reply
    Rennie
    birželio 9, 2014 at 11:18 am

    Jau kaip skaniai atrodo, seniai tokią valgiau, pasiilgau 🙂

  • Reply
    Laura
    birželio 9, 2014 at 11:35 am

    Ačiū! Padažas taip tiko, kad tikrai dar kartosim ne vieną kartą 😉

  • Leave a Reply