Daržovės/ Aukso fondas/ Riešutai, sėklos

Šparaginės pupelės kiniškai

Šparaginės pupelės kiniškai. Neina atsivalgyti - bulviukose.lt

Reikės:

  • 300 g šparaginių pupelių
  • 4 smulkintų svogūnų laiškų
  • 2 smulkintų česnako skiltelių
  • 1 smulkintos aitriosios paprikos (arba  šaukšto Gochujang pastos)
  • 3 šaukštų skrudintų sezamo sėklų aliejaus
  • 2 šaukštų sojos padažo
  • 1 šaukštelio medaus
  • 1 šaukšto skrudintų sezamo sėklų

Gaminimo eiga:

Šparagines pupeles nuplaukite, nupjaukite galiukus, apie minutę virkite sūdytame vandenyje. Pupelės turi likti traškios. Apvirtas pupeles perliekite šaltu vandeniu, kad neprarastų spalvos.

Česnaką ir aitriąją papriką (arba pastą) trumpai ir švelniai pakepinkite su sezamų aliejumi. Sudėkite svogūnų laiškus, medų, įpilkite sojos padažą, sudėkite pupeles. Kepkite maišydami, kol pupelės pasidengs padažu. Prieš patiekiant, pabarstykite sezamo sėklomis.

Skanios ir šiltos, ir šaltos.

Šaltinis: R. Ničajienė „Sezoninė virtuvė“

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply