Daržovės/ Aukso fondas/ Grybai/ Kruopos, grūdai/ Mėsa

Jautienos kepsnys su sorų kruopų koše ir rudmėsėmis

Jautienos kepsnys su sorų kruopų koše ir rudmėsėmis - bulviukose.lt

Reikės:

  • 2 jautienos nugarinės kepsnių
  • Rudmėsių
  • Druskos
  • Šviežiai maltų pipirų

Sorų kruopų košei:

  • 0,5 stiklinės sorų kruopų
  • 1,5 stiklinės vandens
  • Druskos
  • 1 šaukšto sviesto
  • 1 šaukšto tarkuoto kietojo sūrio
  • 0,5 stiklinės kvadratėliais pjaustytos poro žaliosios dalies

Padažui:

  • Saujos petražolių
  • 1 skiltelės česnako
  • 1/3 stiklinės alyvuogių aliejaus
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Balzamiko acto

Gaminimo eiga:

Kepsnius dėkite (kepsniai turi būti kambario temperatūros) į stipriai įkaitintą storadugnę keptuvę.  Vieną pusę kepkite 2 minutes. Pabarstykite druska, pipirais. Apverskite ir kepkite dar 2 minutes. Vėl pabarstykite druska, pipirais. Jei norite labiau iškepusių kepsnių, pakartokite abiejų pusių kepimą dar po 1-2 minutes. Iškepusius kepsnius padėkite šiltai arba suvyniokite į foliją ir palikite kelioms minutėms pailsėti.

Sorų kruopas perplaukite. Išvirkite sūdytame vandenyje. Išvirusią košę paskaninkite sviestu, sūriu ir trumpai su sviestu pakepintais porais.

Padažui skirtus produktus susmulkinkite smulkintuvu.

Rudmėsių kepurėles iškepkite su sviestu.

Patiekite jautienos kepsnius su sorų kruopų koše, rudmėsėmis ir padažu.

Jautienos kepsnys su sorų kruopų koše ir rudmėsėmis - bulviukose.lt

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply