Daržovės/ Aukso fondas/ Padažai, pagardai, užtepai

Žiedinio kopūsto kepsniai su alaus – sūrio padažu

Žiedinio kopūsto kepsniai su alaus - sūrio padažu - bulviukose.lt

Žiedinio kopūsto kepsniams reikės:

  • 2 iš žiedinio kopūsto galvos išpjautų kepsnių
  • Sviesto ir aliejaus kepimui
  • Žolelių (čiobrelio, šalavijo, raudonėlio)
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Padažui:

  • 1 vidutinio smulkiai pjaustyto svogūno
  • 1 šaukšto sviesto
  • 2 smulkintų česnako skiltelių
  • 1 stiklinės tarkuoto kietojo sūrio (tarkuoto smulkia tarka)
  • 1/4 stiklinės grietinėlės
  • 1/2 stiklinės alaus
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Gaminimo eiga:

Kopūsto kepsnius apkepkite įkaitintoje keptuvėje su aliejaus ir sviesto mišiniu iš abiejų pusių. Perdėkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardelę, pabarstykite druska, pipirais, smulkintomis žolelėmis ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių arba, kol suminkštės.

Svogūną kepinkite su sviestu, kol suminkštės, baigiant kepti sudėkite česnaką. Supilkite alų ir patroškinkite dar kelias minutes. Supilkite grietinėlę, įdėkite sūrį ir virkite maišydami, kol sūris išsilydys. Paskaninkite druska, pipirais. Sutrinkite padažą smulkintuvu.

Žiedinio kopūsto kepsnius galite patiekti su bulvių koše, polenta, įvairių kruopų košėmis, iš kopūsto nuopjovų pagaminta tyre, riešutiniais, pomidoriniais, pesto, rytietiškais ar sūrio padažais.

P.S. Iš vieno kopūsto galima išpjauti 2 kepsnius. Likusias kopūsto dalis galite sunaudoti marinavimui, sriuboms, salotoms, tyrėms.
Kaip išpjauti kepsnius rasite šiame tinklaraštyje.

Jums taip pat gali patikti

2 Comments

  • Reply
    Skaitytoja
    rugsėjo 22, 2014 at 11:57 am

    Tobulas patiekalas! Jau isivaizduoju kaip skanu 🙂 Bandysiu alu keisti vynu ir gaminsiu kuo greiciau 😉

  • Reply
    Laura
    rugsėjo 22, 2014 at 6:13 pm

    Skaitytoja, vynas taip pat puikiai tiks 😉

  • Leave a Reply