Daržovės/ Aukso fondas/ Padažai, pagardai, užtepai

Kukurūzų burbuolės su alaus – sūrio padažu

Kukurūzų burbuolės su alaus - sūrio padažu - bulviukose.lt

Padažui reikės:

  • 1 vidutinio smulkiai pjaustyto svogūno
  • 1 šaukšto sviesto
  • 2 smulkintų česnako skiltelių
  • 1 stiklinės tarkuoto kietojo sūrio (tarkuoto smulkia tarka)
  • 1/4 stiklinės grietinėlės
  • 1/2 stiklinės alaus
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Gaminimo eiga:

Svogūną kepinkite su sviestu, kol suminkštės, baigiant kepti įdėkite česnaką. Supilkite alų ir patroškinkite dar kelias minutes. Supilkite grietinėlę, įdėkite sūrį ir virkite maišydami, kol sūris išsilydys. Paskaninkite druska, pipirais. Sutrinkite padažą smulkintuvu.

Nuimkite nuo burbuolių lapus. Dėkite į verdantį vandenį (burbuolės turi būti apsemtos) ir virkite 3-4 minutes.  Patiekite su padažu ir prieskoninėmis žolelėmis. Naudojau petražoles ir laiškinius česnakus.

Perkant burbuoles, paklauskit ar tikrai jos nėra pašarinės, nes jos virti netinkamos, pati įsitikinau 😉

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply