Daržovės/ Kruopos, grūdai/ Mėsa

Troškinta antiena su grikiais

Troškinta antiena su grikiais ir keptais burokeliais - bulviukose.lt

Reikės:

  • 1 jaunos naminės anties
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Kelių lauro lapų
  • Kelių šalavijo lapelių
  • Kelių čiobrelio šakelių
  • 1 stiklinės grikių
  • 1 didelio svogūno
  • 4 skiltelių česnako
  • 0,5 nedidelio saliero gumbo

Gaminimo eiga:

Antį supjaustykite porcijomis. Krūtinėlės galite netroškinti ir pasilikti kitam patiekalui.

Jeigu antis yra laaabai riebi, nuo kaulų ir mėsos nupjaukite odas ir riebalus (palikite tik ant blauzdelių ir sparnelių), susmulkinkite ir kepkite keptuvėje, kol taps spirgučiais. Taukus nukoškite.

Anties gabalėlius apkepkite sausoje keptuvėje. Sudėkite į greitpuodį, įpilkite 4 stiklines vandens, sudėkite lauro lapus, šalavijus, čiobrelius, lauro lapus, paskaninkite druska, pipirais ir virkite 40 minučių.

Svogūną, salierą ir česnaką supjaustykite kubeliais ir atskirai pakepinkite su antienos taukais.

Išvirusią antieną nukoškite (sultinio neišpilkite), nuo kaulų nuimkite mėsą. Galite palikti blauzdeles ar sparnelius nenukaulintus, bus gražiau patiekiant patiekalą.

Nukaulintą mėsą sumaišykite su grikiais, kepintu svogūnu, salieru ir česnakais, užpilkite 2,5 stiklinės antienos sultinio. Troškinkite uždengę 20 minučių.

Patiekite troškintą antieną su grikiais ir keptais burokėliais.

Šaltinis

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply