Daržovės/ Aukso fondas/ Padažai, pagardai, užtepai/ Žuvis, jūros gėrybės, sraigės

Jūros gėrybės su avokadų ir pomidorų salotėlėmis bei naminiu saldžiu čili padažu

Jūros gėrybės su avokadų ir pomidorų salotėlėmis - bulviukose.lt

Reikės:

  • 4 karališkų krevečių
  • 8 jūros šukučių
  • Aliejaus ir sviesto kepimui
  • Druskos, šviežiai  maltų pipirų
  • 4 česnako skiltelių
  • 0,5 laimo sulčių
  • Žiupsnelio džiovinto čiobrelio

Salotėlėms:

  • 1 didelio avokado
  • 10 mažų pomidoriukų
  • 0,5 mėlynojo svogūno
  • 0,5 laimo sulčių
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Alyvuogių aliejaus šlakelio
  • 1 šaukšto smulkintų petražolių

Gaminimo eiga:

Česnako skilteles supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite su alyvuogių aliejumi. Išimkite ir atidėkite. Į tą patį aliejų sudėkite išgliaudytas ir išvalytas krevetes. Kai viena jų pusė iškeps, į keptuvę negailėdami įdėkite sviesto.  Kai jis ištirps, krevetes apverskite ir užbaikite kepti. Baigiant kepti, pabarstykite druska, pipirais ir apšlakstykite laimo sultimis.

Šukutes nusausinkite. Keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų,  dėkite į jį šukutes. Kai viena jų pusė gražiai apskrus, į keptuvę negailėdami įdėkite sviesto, sudėkite čiobrelius.  Kai sviestas ištirps, šukutes apverskite ir užbaikite kepti. Baigiant kepti, pabarstykite druska, pipirais. Ilgai nekepkite, kad neperkeptų.

Salotėlėms avokadą supjaustykite kubeliais, svogūną smulkiai susmulkinkite, pomidoriukus padalinkite į kelias dalis. Daržoves sumaišykite su druska, pipirais, aliejumi ir petražolėmis.

Jūros gėrybes valgėme su naminiu saldžiu čili padažu.

Jums taip pat gali patikti

2 Comments

  • Reply
    Odeta
    gruodžio 15, 2014 at 3:47 pm

    Laura, jau patiekaliuko nerealumas, tai jau be žodžių:)

  • Reply
    Laura
    gruodžio 15, 2014 at 5:01 pm

    Ačiū, nors ir be žodžių 🙂

  • Leave a Reply