Daržovės/ Aukso fondas/ Kruopos, grūdai/ Mėsa/ Vaisiai, uogos

Vištienos kepenėlės su briuselio kopūstais ir apelsinų sultyse virtomis sorų kruopomis

Vištienos kepenėlės su Briuselio kopūstais ir soromis - bulviukose.lt

Sorų košei reikės:

  • 0,5 stiklinės sorų kruopų
  • 1 stiklinės apelsinų sulčių
  • 0,5 stiklinės vandens
  • Druskos
  • 1 šaukštelio sviesto
  • 1 šaukšto tarkuoto kietojo sūrio

Svogūnams:

  • 1 svogūno
  • 0,5 šaukštelio medaus
  • Žiupsnelio druskos
  • Šlakelio balzamiko acto
  • Sviesto ir aliejaus kepimui

Kepenėlėms:

  • 250 g vištienos kepenėlių
  • Sviesto ir aliejaus kepimui
  • 2 skiltelių česnako
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Žiupsnelio džiovintų čiobrelių
  • Šlakelio brendžio
  • 7 briuselio kopūsto gūželių

Gaminimo eiga:

Sorų kruopas perplaukite. Išvirkite sūdytame apelsinų sulčių ir vandens mišinyje. Išvirusią košę paskaninkite sviestu ir sūriu.

Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais arba plunksnelėmis, sudėkite į keptuvėje ištirpintą sviestą, įpilkite dar šlakelį aliejaus, pasūdykite ir kepkite, kol jie taps skaidrūs. Sudėkite medų, įpilkite balzamiko acto ir ant lėtos ugnies maišydami kepkite dar kelias minutes.

Briuselio kopūstus perpjaukite pusiau, nublanširuokite verdančiame sūdytame vandenyje.

Česnako skilteles supjaustykite griežinėliais ir kepkite su aliejaus ir sviesto mišiniu minutę laiko, sudėkite nuvalytas kepenėles.  Kepkite  maišydami. Kepimo metu įpilkite šlakelį brendžio. Paskaninkite druska, pipirais, čiobreliais. Baigiant kepti, sudėkite karamelizuotus svogūnus ir briuselio kopūstus. Maišydami pakepkite dar kelias minutes.

Patiekite kepenėles su briuselio kopūstais ir sorų koše.

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply